[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه نمایه کننده
..
:: دوره 12، شماره 2 - ( 4-1404 ) ::
جلد 12 شماره 2 صفحات 45-33 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی –پژوهشی:‌ اثرات به‌کارگیری اسید لوریک در جیره غذایی بر استرس حمل‌و نقل در ماهی زبرا (Danio rerio)
امیر محمد خواجوی* ، رقیه صفری ، حسین حسینی فر ، متین یاشیزی ، حامد آزادی
گروه شیلات، دانشکده شیلات و محیط زیست، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان، گرگان، ایران
چکیده:   (94 مشاهده)
پژوهش حاضر به بررسی تاثیر افزودن سطوح مختلف اسید لوریک[1] در جیره غذایی ماهی زبرا (Danio rerio) بر شاخص‌های بیوشیمیایی و پاسخ‌های درونی پس از مواجهه با استرس حمل‌‌ونقل می‌پردازد. در این مطالعه 324 عدد ماهی گورخری با میانگین وزنی 01/0 ± 22/0 گرم در چهار تیمار آزمایشی که شامل : تیمار 1 (شاهد، بدون افزودن اسید لوریک به جیره غذایی) و تیمار 2 (5/0 گرم اسید لوریک در کیلوگرم غذا) ، تیمار 3 (1 گرم اسید لوریک در کیلوگرم غذا) و تیمار 4 (2 گرم اسید لوریک در کیلوگرم غذا) به مدت هشت هفته مورد تغذیه قرارگرفتند. در انتهای آزمایش ماهیان به مدت سه ساعت در معرض استرس حمل‌‌ونقل قرار گرفتند و شاخص‌های بیوشیمیایی ، آنزیم‌های کبدی و پاسخ استرسی بررسی شدند. نتایج نشان داد که سطوح گلوکز و کلسترول خون در تیمارهای حاوی اسید لوریک کاهش معنی‌داری نسبت به تیمار شاهد داشته است (05/0 >P).  درتیمارهای LA0.5 و LA1 تفاوت معنی‌داری در سطح تری‌گلیسرید در مقایسه با تیمار شاهد مشاهده نشد (05/0 <P)، اما در تیمار LA2 کاهش معنی‌داری نسبت به شاهد وجود داشت (05/0>P). در بررسی فعالیت آنزیم های کبدی نشان داده شد که اگرچه تیمار LA0.5با شاهد اختلاف معنی داری نداشته (05/0 <P) اما نسبت به سایر تیمار های اسید لوریک دارای سطوح کمتری از آنزیم های کبدی بوده و تیمار LA2دارای سطوح بالاتر نسبت به سایر تیمارها بوده است. نتایج به‌دست آمده از سطوح هورمون کورتیزول نشان می‌دهد که تیمار LA0.5 توانسته است، سطوح کورتیزول را به طور معنی‌داری نسبت به تیمار شاهد کاهش دهد (05/0 >P) اما در تیمارهایLA1 و LA2 تفاوت معنی‌داری نسبت به شاهد مشاهده نشد (05/0 <P). بر اساس یافته‌های پژوهش حاضر، به‌کارگیری جیره غذایی LA0.5 می‌تواند به عنوان یک راهکار تغذیه‌ای برای کاهش شاخص‌های استرس و تعدیل شاخص‌‌های متابولیک بیوشیمیایی، در بهینه‌سازی عملکرد فیزیولوژیک و ارتقاء کیفیت پرورش ماهی زبرا پیشنهاد شود.
 
[1] Lauric acid
واژه‌های کلیدی: اسید لوریک، استرس، شاخص بیوشیمیایی، حمل‌‌ونقل، ماهی زبرا
متن کامل [PDF 955 kb]   (33 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1404/4/28 | پذیرش: 1404/4/10 | انتشار: 1404/4/28
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Khajavi A M, Safari R, Hosseinifar H, Yashizi M, Azadi H. Influence of Lauric Acid Supplementation on Transportation-Induced Stress in Zebrafish (Danio rerio). 3 2025; 12 (2) :33-45
URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-388-fa.html

خواجوی امیر محمد، صفری رقیه، حسینی فر حسین، یاشیزی متین، آزادی حامد. مقاله علمی –پژوهشی:‌ اثرات به‌کارگیری اسید لوریک در جیره غذایی بر استرس حمل‌و نقل در ماهی زبرا (Danio rerio). آبزیان زینتی. 1404; 12 (2) :33-45

URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-388-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 2 - ( 4-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی-ترویجی آبزیان زینتی Journal of Ornamental Aquatics
Persian site map - English site map - Created in 0.09 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4714