[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
شماره آینده::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه نمایه کننده
..
:: دوره 5، شماره 1 - ( 1-1397 ) ::
جلد 5 شماره 1 صفحات 8-1 برگشت به فهرست نسخه ها
اثرات اسید پروپیونیک خوراکی بر شاخص‌های رشد و مقاومت در برابر استرس شوری در کلمه خزری (Rutilus caspicus)
محمد مازندرانی* ، محمد سوداگر ، ولی الله جعفری ، علی جافر نوده ، فرهاد بزی ، علی نقی سرپناه
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (3246 مشاهده)
در بررسی حاضر اثرات اسید پروپیونیک خوراکی در جیره غذایی کلمه خزری (Rutilus caspicus) بر شاخص­های رشد و کنترل شاخص­های استرس در مواجهه با تنش شوری مورد بررسی قرار گرفته است. به این منظور 3 گروه تیمار و یک گروه کنترل در نظر گرفته شد. لذا تعداد 180 ماهی با میانگین وزنی78/1 ± 10 گرم در 21 مخزن با ابعاد 5/1 ×5/1 ­متر و حجم آبگیری 60 لیتر (15 قطعه در هر مخزن) تقسیم شده و مورد پرورش قرار گرفتند.  بچه ماهیان در 5 گروه با سطوح مختلف صفر (گروه کنترل)، 5/0، 1 و 2 درصد اسید پروپیونیک با سه تکرار به مدت دو ماه با جیره آزمایشی تغذیه شدند. پس از 60 روز تغذیه با جیره غذایی آزمایشی، بچه ماهیان به مدت 12 ساعت در مواجهه با تنش شوری غیر کشنده با میزان ppt 10 قرار گرفتند. سپس جهت سنجش میزان گلوکوز و کورتیزول به­عنوان شاخص استرس عملیات خون­گیری در 6 بازه زمان شامل: قبل از تنش شوری، بلافاصله پس از تنش شوری، 12، 24، 48 و 72 ساعت پس از تنش شوری انجام شد. بر اساس نتایج در تمامی گروه­های تیمار تغذیه شده با سطوح متفاوت اسید پروپیونیک میانگین وزن شاخص­های رشد از جمله وزن نهایی، افزایش وزن بدن، ضریب رشد ویژه و درصد افزایش وزن بدن در مقایسه با ماهیان گروه شاهد به­طور معنی­دار پایین­تر محاسبه گردید (05/0). در عین حال هورمون کورتیزول به عنوان شاخص استرس در ماهیان تغذیه شده با اسید پروپیونیک بالاتر از ماهیان گروه شاهد ثبت گردید (
واژه‌های کلیدی: اسید پروپیونیک، شاخص‌های رشد، بازماندگی، استرس شوری
متن کامل [PDF 537 kb]   (707 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1396/8/20 | پذیرش: 1397/2/4 | انتشار: 1397/2/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mazandarani M, Soudagar M, Jafari V, Jafer Noode A, Bazi F, Sarpanah A. Effects of dietary Propionic acid on growth performance and resistance to salinity stress in Caspian roach (Rutilus caspicus). 3 2018; 5 (1) :1-8
URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-160-fa.html

مازندرانی محمد، سوداگر محمد، جعفری ولی الله، جافر نوده علی، بزی فرهاد، سرپناه علی نقی. اثرات اسید پروپیونیک خوراکی بر شاخص‌های رشد و مقاومت در برابر استرس شوری در کلمه خزری (Rutilus caspicus). آبزیان زینتی. 1397; 5 (1) :1-8

URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-160-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 5، شماره 1 - ( 1-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی-ترویجی آبزیان زینتی Journal of Ornamental Aquatics
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645