این پژوهش با هدف بررسی تأثیر افزودن پروبیوتیک Saccharomyces cerevisiae بر شاخصهای خونی، بازماندگی و مقاومت به شوری در بچه ماهی کوی انجام شد. تعداد ۱۳۲ قطعه بچهماهی با وزن اولیه مشابه پس از یک دوره سازگاری به مدت هشت هفته با جیرههای غذایی حاوی سطوح مختلف این پروبیوتیک (صفر، ۰.۱، ۰.۵ و ۱ درصد) تغذیه شدند. در پایان دوره، شاخصهای خونی (گلبولهای قرمز و سفید، غلظت هموگلوبین و هماتوکریت)، اندازهگیری شدند. همچنین ماهیان تحت شرایط شوری (۱۲ گرم در لیتر) قرار گرفتند تا میزان مقاومت به شوری و بازماندگی آنها ارزیابی شود. نتایج نشان داد که استفاده از پروبیوتیک S. cerevisiae ویواسل موجب افزایش معنادار در تعداد گلبولهای قرمز و سفید، غلظت هموگلوبین و هماتوکریت در ماهیان شد. این افزایش در شاخصهای خونی میتواند به عنوان نشانهای از بهبود وضعیت سلامت و عملکرد فیزیولوژیک ماهیان باشد. همچنین در شرایط شوری، ماهیان تیمار شده با پروبیوتیک، نرخ بازماندگی بالاتری نسبت به گروههای شاهد نشان دادند. این نتایج نشان میدهند که پروبیوتیک S. cerevisiaeویواسل میتواند به عنوان یک مکمل غذایی مؤثر برای بهبود شاخصهای خونی، افزایش رشد و تقویت مقاومت به شرایط استرسزا (شوری)، در بچه ماهیان کوی مورد استفاده قرار گیرد.
sadat S Z, imanpour M, safari R. Effects of the Probiotic Saccharomyces cerevisiae on Hematological Parameters, Survival Rate, and Salinity Tolerance in Juvenile Koi Carp (Cyprinus carpio L.). 3 2025; 12 (3) :1-10 URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-383-fa.html
سادات سیده زهرا، ایمانپور محمدرضا، صفری رقیه. مقاله علمی – پژوهشی: اثر پروبیوتیک Saccharomyces cerevisiae بر شاخصهای خونی، بازماندگی و مقاومت به شوری در بچه ماهی کوی (Cyprinus carpio L.). آبزیان زینتی. 1404; 12 (3) :1-10