[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه نمایه کننده
..
:: دوره 12، شماره 3 - ( 7-1404 ) ::
جلد 12 شماره 3 صفحات 10-1 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر پروبیوتیک Saccharomyces cerevisiae بر شاخص‌‌های خونی، بازماندگی و مقاومت به شوری در بچه ماهی کوی (Cyprinus carpio L.)
سیده زهرا سادات* ، محمدرضا ایمانپور ، رقیه صفری
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (26 مشاهده)
این پژوهش با هدف بررسی تأثیر افزودن پروبیوتیک Saccharomyces cerevisiae بر شاخص‌‌های خونی، بازماندگی و مقاومت به شوری در بچه ‌ماهی کوی انجام شد. تعداد ۱۳۲ قطعه بچه‌ماهی با وزن اولیه مشابه پس از یک دوره سازگاری به‌ مدت هشت هفته با جیره‌های غذایی حاوی سطوح مختلف این پروبیوتیک (صفر، ۰.۱، ۰.۵ و ۱ درصد) تغذیه شدند. در پایان دوره، شاخص‌‌های خونی (گلبول‌های قرمز و سفید، غلظت هموگلوبین و هماتوکریت)، اندازه‌گیری شدند. همچنین ماهیان تحت شرایط شوری (۱۲ گرم در لیتر) قرار گرفتند تا میزان مقاومت به شوری و بازماندگی آنها ارزیابی شود. نتایج نشان داد که استفاده از پروبیوتیک S. cerevisiae ویواسل موجب افزایش معنادار در تعداد گلبول‌های قرمز و سفید، غلظت هموگلوبین و هماتوکریت در ماهیان شد. این افزایش در شاخص‌‌های خونی می‌تواند به عنوان نشانه‌ای از بهبود وضعیت سلامت و عملکرد فیزیولوژیک ماهیان باشد. همچنین در شرایط شوری، ماهیان تیمار شده با پروبیوتیک، نرخ بازماندگی بالاتری نسبت به گروه‌های شاهد نشان دادند. این نتایج نشان می‌دهند که پروبیوتیک S. cerevisiae ویواسل می‌تواند به عنوان یک مکمل غذایی مؤثر برای بهبود شاخص‌‌های خونی، افزایش رشد و تقویت مقاومت به شرایط استرس‌زا (شوری)، در بچه ‌ماهیان کوی مورد استفاده قرار گیرد.
واژه‌های کلیدی: پروبیوتیک، Saccharomyces cerevisiae ویواسل، شاخص‌‌های خونی، مقاومت به شوری، ماهی کوی
متن کامل [PDF 709 kb]   (14 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1404/2/22 | پذیرش: 1404/7/10 | انتشار: 1404/6/16
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

sadat S Z, imanpour M, safari R. Effects of the Probiotic Saccharomyces cerevisiae on Hematological Parameters, Survival Rate, and Salinity Tolerance in Juvenile Koi Carp (Cyprinus carpio L.). 3 2025; 12 (3) :1-10
URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-383-fa.html

سادات سیده زهرا، ایمانپور محمدرضا، صفری رقیه. مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثر پروبیوتیک Saccharomyces cerevisiae بر شاخص‌‌های خونی، بازماندگی و مقاومت به شوری در بچه ماهی کوی (Cyprinus carpio L.). آبزیان زینتی. 1404; 12 (3) :1-10

URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-383-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 12، شماره 3 - ( 7-1404 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی آبزیان زینتی Journal of Ornamental Aquatics
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4718