مقاله مروری: مروری بر ویژگیها و کاربردهای پسماند میوه پسته (Pistacia vera)با هدف استفاده در جیره غذایی آبزیان
|
محمدمهدی شاهمحمد پورعسکری*، امید صفری |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران. |
|
چکیده: (490 مشاهده) |
امروزه پسته به عنوان یک محصول راهبردی در بخش کشاورزی مطرح است. ضایعات تولیدی در بخش فرآوری پسته به عنوان یک مشکل مهم محیط زیستی ملاحظه میگردد. وجود ترکیبات ضد تغذیهای همچون ترکیبات فنلی و تانی استفاده از این پسماند را با مشکل روبرو نموده است. مکمل غذایی حاوی عصاره پوسته سبز پسته باعث کاهش استرس ناشی از دستکاری در ماهی کپور معمولی شد. در مجموع، بهنظر میرسد، با شناسایی و بهینهسازی روشهای مناسب فرآوری پوسته سبز پسته همچون هیدرولیز آنزیمی، تخمیر و عصاره گیری میتوان ترکیبات ارزشمندی تولید نمود که به عنوان مکمل، محرک رشد و ایمنی در جیره غذایی آبزیان قابل استفاده باشد.
|
|
واژههای کلیدی: پسته، ضایعات، ترکیب شیمایی، فرآوری، غذای آبزیان |
|
متن کامل [PDF 434 kb]
(186 دریافت)
|
نوع مطالعه: كاربردي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1402/4/19 | پذیرش: 1402/4/10 | انتشار: 1402/4/10
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|