هدف از این پژوهش مقایسه اثرات تغذیه دو جیره غذایی مختلف بر نرخ رشد و بقای ماهی دانیوی گورخری به منظور تولید ماهیان مقاوم و با کیفیتتر بود. برای این منظور دو جیره آزمایشی با سطوح مختلف پروتئین و چربی، پنج مرتبه در روز برای مدت 70 روز (10 هفته) به ماهیان نورس گورخری (20 روزه) داده شد. نتایج حاصل از این پژوهش نشان داد تغذیه با دو جیره غذایی دارای سطوح مختلف پروتئین و چربی بر شاخصهای رشد طولی، رشد وزنی اختلاف معنیدار آماری در بین تیمارها ایجاد کرده است (05/0P<). نرخ تلفات (بقاء)، ضریب تبدیل غذایی، درصد رشد روزانه و درصد افزایش وزن نیز با اختلاف بسیار معنیدار هستند (05/0P<). در مجموع، ماهیان برخوردار از جیره غذایی دارای سطوح پروتئینی 5/51 درصد و 5/11 درصد چربی از نرخ رشد و بقاء بهتری نسبت به ماهیان تغذیه شده با سطوح پروتئینی 2/40 درصد و 7/7 درصد چربی برخوردار بودند. این موضوع ثابت میکند که ماهی دانیوی گورخری توانایی بالایی در استفاده از چربی به منزله منبع انرژی دارد. استفاده از سطوح مناسب منابع غیر پروتئینی تامین کننده انرژی در جیره این ماهی میتواند موجب کاهش کاتابولیسم پروتئین به منظور تولید انرژی شود. در نتیجه، شاهد افزایش نرخ رشد طولی و وزنی در این ماهی خواهیم بود.
Khiabani A. Comparison of the effects of feeding two different diets on the growth rates and survival of Zebrafish (Danio rerio). 3 2022; 9 (3) :11-19 URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-315-fa.html
خیابانی علیرضا. مقاله علمی – پژوهشی: مقایسه اثرات تغذیه دو جیره غذایی مختلف بر نرخ رشد و بقاء ماهی دانیوی گورخری (Danio rerio). آبزیان زینتی. 1401; 9 (3) :11-19