[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه نمایه کننده
..
:: دوره 9، شماره 3 - ( 7-1401 ) ::
جلد 9 شماره 3 صفحات 9-1 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ بررسی تاثیر تغذیه با مکمل اسانس اورگانو (Oregano Vulgare) بر بافت مغز تحت مسمومیت طولانی‌مدت با ناپروکسن در ماهی کوی (Cyprinus Carpio)
سیده شیوا علوی نژاد ، رضا کاظم پور* ، مهران مهدی پور ، امیراقبال خواجه رحیمی
گروه زیست شناسی، واحد رودهن، دانشگاه آزاد اسلامی، رودهن، ایران.
چکیده:   (1374 مشاهده)
این مطالعه به منظور بررسی تاثیر تغذیه با مکمل اسانس اورگانو بر بافت مغز ماهیان کوی تحت مسمومیت طولانی مدت با داروی ناپروکسن انجام شد. برای این منظور 135 ماهی کوی (میانگین وزنی 1±5 گرم و میانگین طول 1±6 سانتی متر) در سه گروه با سه تکرار، به مدت 30 روز با دو رژیم غذایی جیره پایه و جیره حاوی اسانس اورگانو تغذیه شدند و سپس به مدت 14 روز تحت مسمومیت طولانی‌مدت با داروی ناپروکسن قرار گرفتند. تیمارها شامل گروه کنترل (C): تغذیه با جیره پایه، گروه T1: تغذیه با جیره پایه و مسمومیت با ناپروکسن و گروه T2: تغذیه با جیره حاوی اسانس اورگانو و مسمومیت با ناپروکسن، بود. نمونه برداری از بافت مغز در پایان آزمون انجام شد و نمونه‌‌های بافت پس از تثبیت در محلول بوئن و تهیه اسلاید‌‌های بافت شناسی مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج نشان داد، بیشترین عارضه مشاهده ‌شده درتیمار T1 شامل: گلیوز، واکوئله شدن، نکروز، التهاب و پرخونی بود و این عارضه‌ها در T2 با اثر تخریبی کمتری نسبت به T1 مشاهده گردید. این نتایج نشان‌دهنده تأثیر مثبت تغذیه با اسانس اورگانو در کاهش آسیب بافت مغز در نتیجه مسومیت با ناپروکسن در ماهی کوی بود. با توجه به گسترش مصرف ناپروکسن و افزایش شناسایی باقی‌مانده این دارو در آبهای سطحی جهان، بررسی اثرات این آلاینده دارویی بر موجودات غیر هدف به‌ویژه ماهیان بسیار حائز اهمیت است و اهمیت شناسایی و معرفی استراتژی‌‌های کاربردی را در جهت کاهش عوارض سوء و ضررهای اقتصادی ناشی از مسمومیت‌‌ با این آلاینده‌‌ها دو چندان می‌‌کند.
واژه‌های کلیدی: اسانس اورگانو، ناپروکسن، ماهی کوی، آسیب‌شناسی، مغز
متن کامل [PDF 459 kb]   (185 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/5/23 | پذیرش: 1401/7/10 | انتشار: 1401/7/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Alavinejad S S, Kazempoor R, Mehdipour M, Khajehrahimi A. Potential protective effect of Oregano vulgare on toxic effects of naproxen on brain of Koi fish (Cyprinus carpio). 3 2022; 9 (3) :1-9
URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-313-fa.html

علوی نژاد سیده شیوا، کاظم پور رضا، مهدی پور مهران، خواجه رحیمی امیراقبال. مقاله علمی – پژوهشی:‌ بررسی تاثیر تغذیه با مکمل اسانس اورگانو (Oregano Vulgare) بر بافت مغز تحت مسمومیت طولانی‌مدت با ناپروکسن در ماهی کوی (Cyprinus Carpio). آبزیان زینتی. 1401; 9 (3) :1-9

URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-313-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 9، شماره 3 - ( 7-1401 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی-ترویجی آبزیان زینتی Journal of Ornamental Aquatics
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660