[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
شماره آینده::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه نمایه کننده
..
:: دوره 10، شماره 1 - ( 1-1402 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 56-41 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – مروری:‌ بررسی انجماد تخم، جنین، لارو ماهی و آبزیان صدف‌دار
رقیه محمودی* ، محمد میثم صلاحی اردکانی ، رکسانا فلاحی
سازمان تحقیقات آموزش و ترویج کشاورزی- موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور-مرکز تحقیقات ژنتیک و اصلاح نژاد ماهیان سردابی یاسوج
چکیده:   (872 مشاهده)
تلاش‌های زیادی برای انجماد گامت‌های ماهی و آبزیان صدف‌‌دار انجام شده است. تشکیل بانک اسپرم در برخی از ماهی‌های مهم تجاری با موفقیت حاصل شده است. در آبزیان صدف‌‌دار به‌ویژه در میگوها، اگرچه انجماد اسپرم موفقیت‌آمیز بوده است، اما هیچ تلاشی برای تشکیل بانک‌های اسپرم صورت نگرفت. تحقیقات در زمینه انجماد تخم و جنین ماهی و آبزیان صدف‌دار، با موفقیت کمتری همراه بوده است. دلایل متعددی برای عدم موفقیت در انجماد تخمک/جنین ذکر شده است و موانع اصلی نفوذپذیری غشاء کم در تخم‌ها، حجم بالای زرده تخمک‌ و وجود محفظه‌ها در جنین‌های در مراحل اولیه رشد است. این عوامل منجر به تشکیل کریستال یخ در طول فرآیند انجماد می شود. همچنین تخمک‌ها و جنین‌ها مستعد آسیب‌های سرمایی غیر مرتبط با آسیب کریستال یخ هستند. عده ای از محققین برخی دیگر از مشکلات را در پروتکل‌های کرایوبانک[1] تخمک/جنین گزارش کرده‌اند که به طور مفصل در مقاله حاضر مورد بحث قرار گرفته است. نیاز مبرمی به توسعه تکنولوژی کرایوبانک مناسب برای تخم/جنین ماهی به منظور افزایش تولید ماهی در شرایط اسارت وجود دارد. تلاش برای حفظ انجماد لارو جانوران آبزی چالش دیگری است که در گذشته نه چندان دور رخ داده است. هدف از بررسی حاضر، جمع‌آوری اطلاعات جامع در مورد تلاش‌هایی است که تاکنون در زمینه کرایوبانک تخم‌ و جنین ماهی و نیز سایر آبزیان انجام شده است؛ سپس چالش‌های موجود در راستای برنامه‌ریزی تحقیقات آتی به منظور  قابل دوام و مقرون به صرفه بودن این فناوری ارزیابی می گردد.
 
[1] فرآیند خنک‌سازی و ذخیره‌سازی سلول‌ها، بافت‌ها یا اندام‌ها در دمای بسیار پایین یا انجماد برای ذخیره آنها به منظور استفاده در آینده «انجماد» نیز نامیده می شود.

واژه‌های کلیدی: انجماد، ماهی، آبزیان صدف‌دار، تخم، جنین، لارو
متن کامل [PDF 700 kb]   (136 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/4/26 | پذیرش: 1402/1/10 | انتشار: 1402/1/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Mahmoudi R, falahat E, Fallahi R. Evaluation of cryopreservation of fish and shellfish egg, embryos and larvae. 3 2023; 10 (1) :41-56
URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-309-fa.html

محمودی رقیه، صلاحی اردکانی محمد میثم، فلاحی رکسانا. مقاله علمی – مروری:‌ بررسی انجماد تخم، جنین، لارو ماهی و آبزیان صدف‌دار. آبزیان زینتی. 1402; 10 (1) :41-56

URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-309-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( 1-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی-ترویجی آبزیان زینتی Journal of Ornamental Aquatics
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645