[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه نمایه کننده
..
:: دوره 10، شماره 2 - ( 4-1402 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 13-1 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – ترویجی:‌ اسپیرولینا، غذای آیندگان
ولید هوتی* ، رامین مناف فر
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
چکیده:   (1185 مشاهده)
اسپیرولینا سیانوباکتر فتوسنتز کنندهای است که در بسیاری از کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری و مناطق معتدله به عنوان تغذیه انسان و حیوانات به صورت تجاری کشت داده میشود. این محصول تجاری به دلیل مواد مغذی با ارزش، منبعی غنی از پروتئین و ویتامینهاست که در صنعت داروسازی، مواد غذایی و شیمیایی مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. در دو دهه اخیر، تولید ریزجلبک برای غذا بیش از پنج برابر افزایش یافته است و اکنون جلبک‌‌ها در حدود 80 کشور جهان مصرف می‌‌شود. همچنین این جلبک در 22 کشور تولید می‌‌شود که بازار اروپا  به تنهایی 32 درصد از کل تولید را مصرف می‌‌کند. بر اساس مشاهدات انجام شده، یکی از بالاترین نرخ‌های رشد سالانه 15 درصد در این حوزه به ثبت رسیده است. سازمان فضایی آمریکا (ناسا) این ریز جلبک را به عنوان "سوپر فود" نامگذاری کرده است و در تلاش است تا به‌وسیله اسپیرولینا برای فضانوردان جیره‌های غذایی مفید تهیه نماید. هدف از مطالعه حاضر بررسی و شناخت جلبک اسپیرولینا به عنوان غذایی برای نسل آینده بشر می‌‌باشد.
واژه‌های کلیدی: جلبک اسپیرولینا، آبزی‌پروری، آبزیان، غذا
متن کامل [PDF 641 kb]   (288 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: عمومى
دریافت: 1400/12/16 | پذیرش: 1402/4/10 | انتشار: 1402/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

hooti V, manffar R. Spirulina; the food for future. 3 2023; 10 (2) :1-13
URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-297-fa.html

هوتی ولید، مناف فر رامین. مقاله علمی – ترویجی:‌ اسپیرولینا، غذای آیندگان. آبزیان زینتی. 1402; 10 (2) :1-13

URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-297-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( 4-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی-ترویجی آبزیان زینتی Journal of Ornamental Aquatics
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4660