گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه ارومیه، ارومیه، ایران.
چکیده: (1185 مشاهده)
اسپیرولینا سیانوباکترفتوسنتز کنندهای است که در بسیاری از کشورهای گرمسیری و نیمه گرمسیری و مناطق معتدله به عنوان تغذیه انسان و حیوانات به صورت تجاری کشت داده میشود. این محصول تجاری به دلیل مواد مغذی با ارزش، منبعی غنی از پروتئین و ویتامینهاست که در صنعت داروسازی، مواد غذایی و شیمیایی مورد استفاده قرار میگیرد. در دو دهه اخیر، تولید ریزجلبک برای غذا بیش از پنج برابر افزایش یافته است و اکنون جلبکها در حدود 80 کشور جهان مصرف میشود. همچنین این جلبک در 22 کشور تولید میشود که بازار اروپا به تنهایی 32 درصد از کل تولید را مصرف میکند. بر اساس مشاهدات انجام شده، یکی از بالاترین نرخهای رشد سالانه 15 درصد در این حوزه به ثبت رسیده است. سازمان فضایی آمریکا (ناسا) این ریز جلبک را به عنوان "سوپر فود" نامگذاری کرده است و در تلاش است تا بهوسیله اسپیرولینابرای فضانوردان جیرههای غذایی مفید تهیه نماید. هدف از مطالعه حاضر بررسی و شناخت جلبک اسپیرولینابه عنوان غذایی برای نسل آینده بشر میباشد.