به منظور بررسی تأثیرپودر فلفل پاپریکا بر فراسنجههای خونی گورخر ماهیتعداد 480 قطعه بچه ماهی با وزن اولیه 05/0 گرم و طول کل 71/1 میلیمتر در یک طرح آزمایشی تصادفی با چهار تیمار و 3 تکرار، بین 12 آکواریوم تقسیم شدند. بدین منظور، جیرههای آزمایشی با مقادیر صفر (شاهد)، 1(تیمار 1)، 2 (تیمار 2) و 3 (تیمار 3) درصد پودر پاپریکا تهیه شدند و ماهیان به مدت 56 روز پرورش داده شدند.در پایان دوره پرورش، نتایج نشان داد که اکثر پارامترهای خونی در بین تیمارها فاقد اختلاف معنیدار بود (05/0p>) درحالیکه بیشترین تعداد گلبولهای سفید در تیمارهای 2 و 3 نسبت به سایر تیمارها ثبت شد (05/0p<). همچنین شمارش افتراقی لکوسیتها نشان داد بیشترین درصد لنفوسیت و مونوسیت در مقایسه با گروه شاهد در تیمار 2 و 3 درصد مشاهده شد (05/0p<). به طورکلی، تجویز خوراکی پودر فلفل دلمهای بهویژه در سطح 3 درصدمیتواندسبب بهبود برخی فراسنجههای خونی گورخر ماهی گردد.
Lotfi K, Hosseini S P, Mohammadi N, Avazeh A. Effect of paprika pepper powder (Capsicum annum) on blood parameters of zebrafish (Danio rerio). 3 2020; 7 (2) :29-37 URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-221-fa.html
لطفی کسری، حسینی شکرابی سید پژمان، محمدی نگار، آوازه امین. اثر پودر فلفل پاپریکا (Capsicum annum) بر فراسنجههای خونی گورخر ماهی (Danio rerio). آبزیان زینتی. 1399; 7 (2) :29-37