مقاله علمی – ترویجی: استفاده از آرد کرم میلورم (Tenebrio molitor) در جیره غذایی آبزیان
|
محمد مهدی شاه محمدپور عسکری* ، محمد حسن اسکندری ، امید صفری |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست، دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد |
|
چکیده: (661 مشاهده) |
در سالهای اخیر گزارشهای متعددی در مورد استفاده از منابع مختلف پروتئین از جمله استفاده از پروتئین گیاهی، محصولات جانبی آبزیان، طیور و سایر حیوانات، دانه حبوبات، گیاهان دانه روغنی و ... در جیره غذایی آبزیان ارائه شده است. یکی از اشکالات منابع پروتئین گیاهی داشتن مواد ضد تغذیهای است. بنابراین، بهنظر میرسد که استفاده از منابع پروتئین حیوانی نتایج مطلوبتری را بهدنبال داشته باشد. پودر ماهی و کنجاله سویا از رایجترین منابع پروتئینی مورد استفاده در خوراک ماهیان هستند درحالیکه استفاده از آنها باعث مشکلات زیست محیطی، اقتصادی و تولیدی میشود. همواره از غذای زنده به عنوان یک مکمل غذایی برای افزایش رشد و بقاء آبزیان بهخصوص در دوران اولیه رشد مذکور است. استفاده از حشرات و لارو آنها مانند کرم میلورم (T. molitor) میتواند منبع جایگزین جالب پروتئین باشد که به عنوان منابع خوراکی جدید برای آبزیان مطرح است. این کرمها دارای ترکیباتی نظیر آمینواسیدهای متیونین، سیستئین، فنیلآلانین و تیروزین هستند که اهمیت خاصی در غذای حیوانات دارند. علاوهبراین، کرم میلورم حاوی اسیدهای چرب بلند زنجیره، محتوای مواد معدنی و ویتامینها بهویژه نیاسین بوده که باعث شده است تا تحت عنوان افزودنی به غذای حیوانات و از جمله ماهیان زینتی بهشمار آید.
|
|
واژههای کلیدی: منابع پروتئین، پروتئین گیاهی، پروتئین حیوانی، مشکلات زیستمحیطی، منبع جایگزین |
|
متن کامل [PDF 859 kb]
(114 دریافت)
|
نوع مطالعه: كاربردي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1402/11/25 | پذیرش: 1402/10/10 | انتشار: 1402/10/10
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|