:: دوره 5، شماره 2 - ( 4-1397 ) ::
جلد 5 شماره 2 صفحات 1-11 برگشت به فهرست نسخه ها
معرفی ویژگی‌های زیستی ماهی قرمز (Carassius auratus, Linnaeus, 1785) در ایران و بررسی پتانسیل‌های تکثیر و پرورش آن
علیرضا رادخواه، سهیل ایگدری
چکیده:   (703 مشاهده)

امروزه پرورش و نگهداری ماهیان زینتی یکی از مهم­ترین سرگرمی­های محبوب در سراسر دنیا می­باشد. ماهی قرمز یا طلایی (Carassius auratus) به عنوان یکی از معمول­ترین ماهیان زینتی در ایران به شمار می­رود. حضور این ماهی در سفره هفت­سین یکی از سنت­های قدیم ایرانیان است که از گذشته­های دور مرسوم بوده است. مطالعه حاضر با هدف بررسی ویژگی­های زیست­شناسی ماهی قرمز در ایران و همچنین بررسی پتانسیل­های تکثیر و پرورش آن به اجرا درآمد. مرور منابع و اطلاعات به دست آمده نشان داد که ماهی قرمز یا طلایی پراکنش گسترده­ای در آب­های داخلی ایران داشته است. این گونه به دلیل مقاومت بالا نسبت به عوامل نامساعد محیطی و همچنین رنگ جذاب و تنوع شکلی آن از رایج­ترین گونه­های زینتی در ایران و سایر نقاط جهان محسوب می­شود. مطالعه حاضر می­تواند اطلاعات مفیدی در ارتباط با ویژگی­های زیستی ماهی قرمز شامل پراکنش، تغذیه، رشد، تولیدمثل و غیره فراهم آورد.
 

واژه‌های کلیدی: ماهی قرمز، ماهیان زینتی، انگل، پرورش، ایران.
متن کامل [PDF 695 kb]   (1881 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۵/۳/۱۸ | پذیرش: ۱۳۹۷/۴/۳۱ | انتشار: ۱۳۹۷/۴/۳۱


XML   English Abstract   Print



دوره 5، شماره 2 - ( 4-1397 ) برگشت به فهرست نسخه ها