:: دوره 6، شماره 1 - ( 1-1398 ) ::
جلد 6 شماره 1 صفحات 41-49 برگشت به فهرست نسخه ها
بررسی تاثیر عصاره گیاه خار خاسک (Tribulus terrestris) خوراکی بر بیان ژن های لیزوزیم، IL1 و TNF در ماهی گورخری (Danio rerio)
احمد قرایی، حسین ابراهیمی جرجانی، جواد میردار هریجانی، حامد میاندره کلنگی
دانشگاه زابل
چکیده:   (429 مشاهده)
پژوهش حاضر با هدف بررسی اثر عصاره گیاه خارخاسک بر بیان ژن لیزوزیم، IL1 و TNF در ماهی زبرا دانیو انجام گرفت. ماهیان در چهار تیمار شامل گروه کنترل (0 (T0)، 50 (T1)، 100 (T2) و 200 (T3) میلیگرم عصاره گیاه در هر کیلوگرم غذا) به مدت 60 روز تغذیه شدند. به منظور انجام بیان ژن، نمونهبرداری از ماهیان در پایان دوره آزمایش صورت گرفت. نتایج نشان داد که استفاده از عصاره گیاه خارخاسک بر بیان ژن­ها تاثیر مثبت داشته و بیان ژن های لیزوزیم، IL1 و TNF در پایان دوره آزمایش در تیمار T1 بطور معنی داری بیشتر از تیمارهای T2 و T3 بود (P<0.05) اما بین تیمار شاهد و تیمار T1 تفاوت معنی دار مشاهده نگردید (P>0.05). در مجموع می­توان استفاده از جیره غذایی 50 میلی­گرم عصاره گیاه خارخاسک را جهت دستیابی به بالاترین مقدار بیان ژنهای لیزوزیم، IL1 و TNF در ماهی زبرا دانیو به عنوان گونه مدل پیشنهاد نمود.
واژه‌های کلیدی: ژن IL1، ژن TNF، ژن LYZ، عصاره گیاه خار خاسک، ماهی گور خری.
متن کامل [PDF 528 kb]   (108 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۹/۲۰ | پذیرش: ۱۳۹۸/۲/۱۴ | انتشار: ۱۳۹۸/۲/۱۴


XML   English Abstract   Print



دوره 6، شماره 1 - ( 1-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها