[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
شماره آینده::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه نمایه کننده
..
:: دوره 2، شماره 4 - ( 10-1394 ) ::
جلد 2 شماره 4 صفحات 32-17 برگشت به فهرست نسخه ها
استفاده از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی و مصنوعی در آبزی‌پروری
محمد سوداگر*، حمیده ذکریائی
چکیده:   (6397 مشاهده)

افزودن آنتی­اکسیدان به مواد غذایی از موثرترین شیوه­های کاهش سرعت اکسیداسیون چربی­ها است. این شیوه به­طور گسترده­ای  برای افزایش میزان ماندگاری مواد غذایی و بهبود پایداری لیپیدها و غذاهای لیپیدی و به تبع آن جلوگیری از افت خصوصیات حسی و ارزش تغذیه­ای آن­ها مورد استفاده قرار می­گیرد. در لیپیدها به­دلیل این که در  مرحله انتشار اکسیداسیون منجر به تشکیل واکنش رادیکال آزاد می­شود، استفاده از آنتی­اکسیدان­ها جهت کاهش سرعت اکسیداسیون معمول است. به طوری­که این مواد رادیکال­های آزاد را محصور کرده و از پیشرفت اکسیداسیون جلوگیری می­نماید. کاربرد آنتی­اکسیدان­ها در مواد غذایی یکی از موثرترین شیوه­های کاهش اکسیداسیون لیپیدها و افزایش عمر نگه­داری غذاهای لیپیدی و بنابراین جلوگیری از کاهش کیفیت حسی و تغذیه­ای آن­هاست. افزودن آنتی­اکسیدان­ها در مراحل فراوری را می توان استراتژی موفقی برای جلوگیری از فساد در فیله و ماهیان چرخ شده به­شمار آورد. از این رو در ا تحقیق حاضر به‏ بررسی برخی از آنتی­اکسیدان­های طبیعی و مصنوعی و مقایسه اثرات آن­ها نسبت به یکدیگر پرداخته شد که در پایان با توجه به عدم انتشار گزارشی مبنی بر اثرات سوء ناشی از استفاده آنتی­اکسیدان­های طبیعی (عصاره­های گیاهی)، استفاده از این نوع آنتی­اکسیدان­ها در آبزی پروری و از جمله در پرورش ماهیان زینتی توصیه می­گردد. 

واژه‌های کلیدی: آنتی‌اکسیدان، فرآورده‌های شیلاتی، اکسیداسیون، عصاره گیاهی.
متن کامل [PDF 845 kb]   (3215 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/12/17 | پذیرش: 1394/12/17 | انتشار: 1394/12/17
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


سوداگر محمد، ذکریائی حمیده. استفاده از آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی و مصنوعی در آبزی‌پروری. آبزیان زینتی. 1394; 2 (4) :17-32

URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-66-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 4 - ( 10-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی-ترویجی آبزیان زینتی Journal of Ornamental Aquatics
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645