به طور کلی خطوط خونی(وراثتی) ماهی کوی در نژادهایی معنا دارد که ویژگیهای برجسته آنها، طی سالیان متمادی حفظ و به نسل بعد قابل انتقال باشد. این قبیل نژادها از طرفداران بسیاری برخوردار بوده و ارزش اقتصادی بالاتری دارند. پرورشدهندگان با استفاده از روشهای خاصی، احتمال انتقال خصوصیات مد نظر مولدین را به نظر فرزندان بیشتر مینمایند. در میان انواع نژادهای ماهی کوی تنها دو نوع نژاد از آنهادارای چنین ویژگیهایی میباشند، که عبارتند از کوهاکو(Kohaku) و سانکه(Sanke). این دو جزء نژادهای اصیل و اجدادی ماهی کوی محسوب شده و محبوبیت بیشتری در میان مردم دارند. در تولید اقتصادی تمامی نژادها، تولیدکنندگان از روش کشت متراکم استفاده میکنند که امکان انتقال ویژگیهای خاص به نسل بعد، به حداقل میرسد، ولی با استفاده از روش بهگزینی، تولیدکنندگان میتوانند خصوصیات ذاتی مطلوب را به طور پیشبینی شدهای از ماهیان مولد به نسل بعد منتقل نمایند. بدیهی است که اجرای صحیح این روش بسیار حائز اهمیت میباشد، ولی انتخاب شایسته مولدین، بسیار پر اهمیتتر از آن است. در این مقاله سعی گردید تا الگوهای رنگ و طرح در نژاد اصیل کوهاکو به طور کامل تشریح و مورد بررسی قرار گیرد.