تکثیر و پرورش ماهیان زینتی یکی از بخشهای مهم صنعت آبزی پروری تجاری است که در طی دهه اخیر رشد و توسعه چشمگیری داشته است. در کنار این رشد و توسعه، یکی از مهمترین چالشهای پیش روی این صنعت ظهور و بروز بیماریها میباشد. به دلیل ایجاد مخاطرات زیستمحیطی و ظهور باکتریهای مقاوم نمیتوان جهت حل این معضل به آنتیبیوتیک تکیه کرد. بنابراین استفاده از محرکهای ایمنی در جیره غذایی جهت بهبود وضعیت ایمنی در ماهیان مورد توجه قرارگرفته است. ایمنی موکوسی یکی از بخشهای مهم سیستم ایمنی در ماهیها میباشد. با توجه به اینکه بخش زیادی از بیماریهای ماهیان زینتی بیماریهای پوستی هستند، شناخت اجزاء دخیل در ایمنی موکوس پوست بهعنوان مهمترین و اولین خط دفاعی و نیز روشها بهبود و تقویت آن در ماهیان زینتی حائز اهمیت میباشد. در این مقاله اجزا دخیل در ایمنی موکوس پوست و نیز عوامل موثر بر آن در ماهیهای زینتی بررسی شده است، پرداخته شده است.