رنگ ماهیان یکی از مهمترین صفات کیفی آبزیان است که رنگدانههای موجود در رژیم غذایی مسئول ایجاد طیف گستردهای از رنگ در آنها میباشند. اگرچه رنگدانهها را بعنوان تغییر دهندهی رنگ آبزیان میشناسند، اما عملکردهای مختلف دیگری را به رنگدانه ها نسبت میدهند که از آن جمله میتوان به خاصیت آنتیاکسیدانی رنگدانه ها، تأثیر در رشد، بقاء و اثرات بسیار مهمی که در تولیدمثل ماهیان دارند، اشاره نمود. در این بررسی به مطالعه منابع کارتنوئیدها، مقدار و پایداری کارتنوئیدها، ساختار و انواع کارتنوئیدهای جانداران آبزی، کارایی و قابلیت هضم و تغییر کارتنوئیدها در آبزیان مختلف پرداخته خواهد شد. همچنین کارتنوئیدهایی با ساختار جدید در آبزیان مختلفی از جمله: آزادماهیان، کپورماهیان، ماهیان زینتی، سختپوستان، اسفنجهای دریایی و نرمتنان آبزی معرفی خواهند شد و در نهایت به بررسی نقش کارتنوئیدها در آبزیان و اثرات آنها روی تولید مثل، قابلیت لقاح و رشد لاروها پرداخته خواهد شد.