[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه نمایه کننده
..
:: دوره 11، شماره 3 - ( 7-1403 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 10-1 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ غنی‌سازی آرتمیا با پروبیوتیک بومی جداسازی شده از ماست محلی بهبهان و تاثیر آن در تغذیه ماهی مولی (Poecilia sphenops)
سعید ضیایی نژاد* ، یکتا خدری ، غزل نصیریان ، مینو رضوی ، صدرا سیدی
گروه شیلات، دانشگاه صنعتی خاتم الانبیاء بهبهان
چکیده:   (782 مشاهده)

این تحقیق با هدف غنی‌سازی آرتمیا با پروبیوتیک بومی جداسازی شده از ماست محلی بهبهان و تاثیر آن در تغذیه ماهی مولی انجام گرفت. ناپلیوس‌‌هایArtemia franciscana   به عنوان حامل در فرآیند غنی‌‌سازی برای انتقال پروبیوتیک لاکتوباسیلوس جداسازی شده از ماست محلی بهبهان به دستگاه گوارش لاروهای ماهی مولی به‌کار رفتند. ناپلیوس‌‌ها با دو غلظت 103 و 106 پروبیوتیک به ازاء هر میلی‌لیتر غنی شده و در تیمارهای آزمایشی به لاروهای ماهی مولی خورانده شدند. نتایج حاکی از تأثیر مثبت این شیوه غنی‌سازی بر روند رشد، بازماندگی و شاخص‌های تغذیه‌ای در ماهی مولی بود. نتایج مقایسه میانگین داده‌ها بازماندگی نشان داد که هر دو تیمار پروبیوتیک بهبود معنی‌داری نسبت به گروه شاهد از خود بروز دادند (05/0P<) (جدول 3). هر دو تیمار A3 و A6 از نظر شاخص‌های رشد (وزن کل، نرخ وزن نسبی، افزایش وزن روزانه، نرخ رشد ویژه) دارای تفاوت معنی‌داری با گروه شاهد بودند (05/0P<)، اما در مورد طول کل و شاخص وضعیت هیچ تفاوت معنی داری بین کلیه تیمارها مشاهده نگردید (05/0P>). هر دو تیمار A3 و A6 از نظر شاخص‌های تغذیه‌ای (کارآیی تبدیل غذایی، ضریب تبدیل غذایی، نسبت کارآیی پروتئین، نسبت کارآیی چربی)، دارای تفاوت معنی داری با گروه شاهد بودند (05/0P<). بنابراین، بر اساس نتایج حاصل از این تحقیق، آرتمیای غنی‌سازی شده با پروبیوتیک لاکتوباسیل جداسازی شده از ماست محلی بهبهان پتانسیل خوبی در جهت بهبود شرایط رشد به‌ویژه بازماندگی ماهی زینتی مولی دارد و می‌تواند مشکل تلفات دوره لاروی این ماهی را در مراکز تکثیر و پرورش مرتفع نماید.

واژه‌های کلیدی: آرتمیا، غنی‌سازی، ماهی مولی، پروبیوتیک لاکتوباسیلوس، ماست بهبهان
متن کامل [PDF 659 kb]   (141 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/7/10 | پذیرش: 1403/7/10 | انتشار: 1403/9/11
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA



XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Ziaei-nejad S, Khedri Y, Nasirian G, Razavi M, seyedi S. Enrichment of Artemia with native probiotic isolated from Behbahan local yogurt and its effect on Molly fish (Poecilia sphenops) feeding. 3 2024; 11 (3) :1-10
URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-361-fa.html

ضیایی نژاد سعید، خدری یکتا، نصیریان غزل، رضوی مینو، سیدی صدرا. مقاله علمی – پژوهشی:‌ غنی‌سازی آرتمیا با پروبیوتیک بومی جداسازی شده از ماست محلی بهبهان و تاثیر آن در تغذیه ماهی مولی (Poecilia sphenops). آبزیان زینتی. 1403; 11 (3) :1-10

URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-361-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( 7-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی-ترویجی آبزیان زینتی Journal of Ornamental Aquatics
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4710