مقاله علمی- مروری: معرفی دانه کتان (.Linum usitatissimum L) و مروری بر نقش آن در تغذیه آبزیان
|
محمدمهدی شاهمحمدپورعسکری ، امید صفری* |
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی و محیط زیست دانشگاه فردوسی مشهد، مشهد، ایران |
|
چکیده: (867 مشاهده) |
یکی از چالشهای پیشروی رشد روزافزون صنعت آبزیپروری در دهه گذشته، توجه به تولید جیرههای غذایی اقتصادی میباشد. پودر ماهی به عنوان یک منبع تامینکننده پروتئین مورد نیاز گونههای آبزی با مشکلاتی همچون افزایش قیمت، نوسان کیفیت و وجود آلایندههای مختلف شیمیایی و میکروبی روبروست. لذا، توجه به استفاده از منابع پروتئینی جایگزین پودر ماهی از جمله منابع پروتئین گیاهی مورد توجه میباشد. دانه کتان به عنوان یک منبع تامینکننده پروتئین خام، چربی خام و اسیدهای چرب، پیشساز و ضروری است. روغن بهویژه کنجاله دانه کتان ارزش غذایی مطلوبی با هدف استفاده در جیره غذایی آبزیان دارد. وجود برخی ترکیبات ضد تغذیهای همچون لینامارین از گروه گلیکوزیدهای سیانوژن در بذر کتان استفاده از این ترکیب غذایی ارزشمند را در جیره غذایی آبزیان با مشکل روبرو کرده است. استفاده از روشهای فرآوری مناسب همچون اکسپند و اکسترود باعث کاهش این ترکیبات میشود.
|
|
واژههای کلیدی: آبزیپروری، کنجاله کتان، جیره غذایی، فرآوری، تولید پایدار |
|
متن کامل [PDF 414 kb]
(229 دریافت)
|
نوع مطالعه: كاربردي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/10/4 | پذیرش: 1401/10/10 | انتشار: 1401/10/10
|
|
|
|
|
ارسال نظر درباره این مقاله |
|
|