موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران.
چکیده: (2022 مشاهده)
دراین مقاله، اهمیت، دلایل واثرات منفی بیماریهای تغذیهای ماهی درسیستم آبزیپروری و ایمنی سلامت مرورشده است. اطلاعات از منابع جمعآوری و از نظر زمانی منظم شدهاند. تحقیقات مشخص مینماید که آبزیپروری بزرگترین بخش تولید کننده غذا در کشاورزی است که از رشد سریعی در جهان برخوردار است. بیماریهای تغذیهای یکی ازمهمترین تهدیدها درتولیدات آبزیپروری است، زیرا بهسختی دلیل این نوع بیماریها مشخص میشوند. با تلفات، ازبین رفتن آبزی، افزایش هزینههای درمان و کاهش کمی کیفی محصول، نه تنها هزینه تولید افزایش خواهد یافت بلکه سلامت عمومی نیز درچنین شرایطی بهدلیل بروز متناوب بیماری و استفاده از داروهای سنتتیک درمان، مخاطرهآمیز میشود. لذا، به منظور افزایش مصرف ناشی از آبزیپروری ماهی، کنترل بیماریهای تغذیهای بسیار ضروری است. این مقاله اطلاعات مفیدی در خصوص این بیماریها و مدیریت آنها در آبزیپروری برای افزایش آگاهیهای عمومی مزرعهداران شیلاتی ارائه میدهد.