[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
:: دوره 1، شماره 2 - ( 4-1393 ) ::
جلد 1 شماره 2 صفحات 31-36 برگشت به فهرست نسخه ها
بهره‌گیری از تکنیک‌های تولید غذای زنده در تکوین مراحل لاروی ماهیان تزئینی
محمود حافظیه ، شهرام دادگر
چکیده:   (2994 مشاهده)

در تکوین صنعتی کشت و پرورش ماهیان زینتی، فقدان  غذای زنده مناسب به منظور تغذیه در مراحل مختلف تولید مشکلاتی را به وجود آورده است. در این مقاله به کاربرد روتیفر آب شیرین (Brachionus calyciflorus)، ناپلیوس آرتمیا، دکپسوله سیست آرتمیا و زی توده آن در ماهیان زینتی اشاره شده است.

 نتایج نشان داده است روتیفر ایده آل ترین غذای زنده در مراحل ابتدایی تغذیه ماهی گورامی (Colisa lalia) است که یکی از ماهیان زینتی معروف و کوچک می باشد وقابلیت استفاده از غذاهای بزرگی چون ناپلیوس آرتمیا و مویینا را ندارد. حتی در مقایسه با زرده تخم این ماهی، استفاده از روتیفرنتایج بهتری را در رشد و بازماندگی لارو گورامی( روزهای 12-2)  به دست داده است و اثرات مثبت آن تا زمانی که بتواند از آرتمیا استفاده کند (روزهای  32-13) ادامه دار بوده است.

استفاده از سیست دکپسوله آرتمیا نیز نشان داد که می تواند جایگزین مناسبی برای ناپلیوس آرتمیا  یا حتی مویینا در تغذیه ماهیان زینتی باشد. بچه ماهیان زینتی گوپی (Poecilia reticulata)، مولی (Poecilia sphenops)، پلاتی (Xiphophorus maculatus)، دم شمشیری (Xiphophorus helleri) و نئون تترا (Hyphessobrycon herbertaxelrodi)  به راحتی می توانند از سیست دکپسوله آرتمیا  به جای ناپلیوس آرتمیا یا مویینا استفاده نمایند بدون آنکه دچار تنشی شوند یا رشد و بازماندگی آنها را دچار اختلال یا ضعف نماید. 

این ویژگی ها به اضافه تکنیک های غنی سازی به منظور بهبود و افزایش کیفیت آرتمیا و روتیفر و متعاقب آن ماهیان زینتی مصرف کننده از آنها به خصوص در مرحله لاروی را می توان به توسعه کاربردی غذای زنده در کشت و پرورش ماهیان  زینتی نسبت داد.

واژه‌های کلیدی: ماهیان زینتی، غذای زنده، روتیفر، آرتمیا، دکپسوله و زی توده.
متن کامل [PDF 291 kb]   (536 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۴/۸/۱۷ | پذیرش: ۱۳۹۴/۸/۱۷ | انتشار: ۱۳۹۴/۸/۱۷
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

کد امنیتی را در کادر بنویسید >


XML   English Abstract   Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Hafezie M, Dadgar S. Using live food technical culture for development of Ornamental fish larvae. 3. 2014; 1 (2) :31-36
URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-25-fa.html

حافظیه محمود، دادگر شهرام. بهره‌گیری از تکنیک‌های تولید غذای زنده در تکوین مراحل لاروی ماهیان تزئینی. آبزیان زینتی. 1393; 1 (2) :31-36

URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-25-fa.html



دوره 1، شماره 2 - ( 4-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی-ترویجی آبزیان زینتی Journal of Ornamental Aquatics
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 31 queries by YEKTAWEB 3705