اگرچه نگهداری ماهی توسط انسان به سالهای بسیار دور باز میگردد و توسعه خوراکهای تجاری دارای قدمتی 60 ساله است اما در این بین تغذیه ماهیان زینتی و نیازهای غذائی آنها چندان مورد توجه قرار نگرفته است و اکثر اطلاعات موجود مربوط به این دسته از ماهیان اقتباسشده از ماهیان خوراکی میباشد. در زمینه نیازمندی ماهیان زینتی به پروتئین مطالعاتی صورت گرفته است و میزان نیاز آنها از 30 % در ماهی طلائی تا بالای 50 % در ماهی دیسکوس گزارش شده است. در زمینه چربیها و نیازمندی ماهیان زینتی به اسیدهای چرب ضروری اطلاعات جامعی در دست نیست. کربوهیدراتها از دسته ریزمغذیهائی هستند که حتی در ماهیان خوراکی کمتر مورد توجه واقع شدهاند. مطالعه در زمینه نیازمندی ماهیان به مواد معدنی با توجه به قابلیت جذب این مواد از طریق آب همیشه با مشکل مواجه بوده و تعیین میزان دقیق آن به سختی امکانپذیر است. در گزوه ویتامینها تنها میزان ویتامین ث مورد مطاله قرار گرفته و سایر ویتامینها همچنان نیاز به مطالعه بیشتر دارند. انرژی مورد نیاز ماهی از 068/ کیلوژول در روز برای تتراینئون تا 51/ کیلوژول در روز گورامی متفاوت بوده است. تغذیه ماهیان زینتی در آکواریومهای خانگی با توجه به تنوع گونههای نگهداری شده بسیار مشکل است چون هر گونه ماهی نیازها و شرایط ویژه خود را دارد و این امر تغذیه آنها را در این محیط ها دچار مشکل میکند زیرا تهیه یک جیره واحد که قادر به پوششدادن نیازهای همه گروههای ماهی در یک آکواریوم غیر ممکن است.