مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات،آموزش و ترویج کشاورزی، ارومیه، ایران
چکیده: (2429 مشاهده)
در طبیعت، ماهیان زینتی دارای رنگ های بسیار زیبا و متنوعی هستند که در شرایط پرورش متراکم در سالن های تکثیر و پرورش دچارکم رنگی یا پریدگی رنگ می شوند. تغذیه این ماهیان با جلبک ها می تواند رنگ آنها را بهبود بخشد. بدین منظور از غذای مرحله لاروی قزل آلای رنگین کمان به عنوان غذای پایه استفاده شد. غذاهای تیماریکه از پودر کردن غذای پایه بدست آمد، با درصد های مختلف جلبک ها آغشته شدکه بدلیل چربی بالای غذااین آغشتگی به نحو احسن انجام گردید. سپس با آب جوش نیمه سرد شده بشکل خمیر درآمده و ازدستگاه پلت زن عبور و با کرامپلر خرد شدند تا به اندازه مورد نیاز دهان ماهیان زینتی برسند. در این مطالعه با تغذیه ریز جلبک غنی از کاروتنوئید اسپیرولینا پلتنسیس[1]و یک درصد هماتوکوکوس پلوویالیس[2]در طی 3 هفته به میزان 5/1 تا 2 درصد،رنگ بدن شمشیر ماهی[3]، قزل آلای زینتی[4]و سیچلاید ایرانی[5] بطور معنی داری بهبود یافت.