تولید ماهیان زینتی، مانند دیگر بخشهای آبزیپروری، به شدت بر روی کیفیت و کمیت تولید تخم آبزیان، تخمگشایی، هماوری و بقای لاروها وابسته است. بهطورکلی در هر مرحله از آبزیپروری، اهداف تغذیهای مختلفی دنبال میشود. بیشتر این بررسیها در مراحل رشد لاروها صورت میگیرد، زیرا بیشترین هزینههای تحمیلی به آبزیپروری و بحرانیترین دوره زیستی ماهیان زینتی در همین مرحله قرار دارد. یکی از راهکارهای تولید بچه ماهیان مقاومتر و با کیفیتتر، بالا بردن توان تولید بچه ماهیان به اوزان بالاتر از طریق فرموله کردن جیره غذایی و با تعیین احتیاجات غذایی آن گونه میباشد. در این میان، کمبود اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی ماهیان زینتی منجر به بروز علائمی میشود که اغلب با کاهش رشد و افزایش مرگ و میر در جمعیت همراه است. کمبود اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی، موجب تغییرات فیزیولوژیک، مورفولوژیک و رفتاری در ماهیان زینتی مختلف میشود، که به طور قابل توجهی باعث کاهش عملکرد آنها در طول دوره پرورش میشود. از این رو نیاز به انجام مطالعات کاربردی با هدف بررسی نیازهای واقعی به اسیدهای چرب ضروری در تولید تجاری ماهیان زینتی آب شیرین و دریایی ضروری بهنظر میرسد.