این مطالعه به منظور بررسی اثرات تغذیه ای عصاره آلوئه ورا بر شاخص های رشد، بازماندگی و باکتری های اسید لاکتیک روده تاسماهی سیبری (Acipenser baerii) به عنوان گونه آب شیرین ماهی خاویاری انجام گردید. این ماهی دارای قابلیت نگهداری در محیط های آکواریومی بزرگ می باشد. در این مطالعه مجموعاً 360 عدد تاسماهی سیبری با میانگین وزنی 0.04 ± 10.95 گرم در چهار گروه شامل یک گروه شاهد و سه گروه آزمایشی (هر گروه با سه تکرار) قرار گرفتند. عصاره پودری آلوئه ورا به نسبت های %0.5، %1 و %1.5 به غذای مصرفی گروه های آزمایشی افزوده شد. نگه داری این ماهیان در مخازن فایبرگلاس برای مدت هشت هفته با جیره غذایی خاص خود تغذیه شدند. فاکتورهای فیزیکوشیمیایی آب به طور روزانه ثبت گردیدند. در این بررسی شاخص های رشد نظیر افزایش وزن، درصد افزایش وزن بدن، ضریب چاقی، ضریب تبدیل غذایی، شاخص رشد ویژه، درصدبازماندگی و ضریب کارایی پروتئین محاسبه گردیدند. نتایج نشان داد که همه شاخص های رشد در تیمارها نسبت به گروه شاهد دارای اختلاف معنی دار آماری بوده اند بطوریکه بیشترین میزان اختلاف با گروه شاهد در تیمار %1.5عصاره مشاهده گردید (P<0.05). ضمناً افزایش معنی داری در میزان باکتری های بی هوازی (باکتری های اسید لاکتیک) نسبت به گروه شاهد مشاهده شد (P<0.05). نتایج این تحقیق نشان داد که عصاره آلوئه ورا می تواند در بهبود عملکرد رشد تاسماهی سیبری مؤثر باشد.
Bazari Moghaddam S, Sharif Rohani M, Haghighi M. Nutritional effects of Aloe vera extract on growth performance, survival rate and lactic acid bacterial of intestine in freshwater sturgeon (Acipenser baerii). 3 2019; 6 (1) :23-32 URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-184-fa.html