[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
شماره آینده::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه نمایه کننده
..
:: دوره 4، شماره 2 - ( 4-1396 ) ::
جلد 4 شماره 2 صفحات 32-19 برگشت به فهرست نسخه ها
معرفی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی برای حفظ کیفیت فرآورده‌های شیلاتی
زهرا بشارتی*
گروه شیلات، دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی، گرگان
چکیده:   (3303 مشاهده)
گونه ­های اکسیژن فعال و رادیکال­های آزاد طی تنفس سلولی در انسان­ها و موجودات هوازی دیگر تولید میشوند. این ترکیبات نقش مهمی را در بروز بعضی بیماری­ها مانند اختلالات عصبی، فشار خون بالا، التهاب، سرطان، دیابت­ها، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون دارند. رادیکال­های آزاد ترکیبات ناپایداری هستند که به سرعت با دیگر مواد یا مولکول­ها در بدن واکنش داده و منجر به آسیب سلولی و بافتی می­گردند. علاوه بر تولید فیزیولوژیکی گونه­های اکسیژن فعال و رادیکال­های آزاد، اکسیداسیون چربی­ها و روغن­های موجود در فرآورده­های غذایی در طی تولید و نگهداری منجر به تولید محصولات نامطلوب ثانویه پراکسیداسیون چربی می­شود.. آنتی اکسیدان­ ماده­ای است که به طور قابل توجهی از اکسیداسیون ممانعت می­کند و آن را به تأخیر می­اندازد. مواد آنتی اکسیدانی موجود در غذاها نقش مهمی بعنوان فاکتورهای مؤثر بر سلامت ایفا می­کنند واز بدن در برابراسترس اکسیداسیونی محافظت می­کنند به منظور جلوگیری از پراکسیداسیون چربی­ها در محصولات غذایی و صنایع دارویی بیشتر از آنتی اکسیدان­های سنتزی مانند بوتیل هیدروکسیل تولوئن([1]BHT)، بوتیل هیدرکسیل آنیزول (BHA[2])، ترتیاری بوتیل هیدروکینون (TBHQ[3]) و پروپیل گالات(PG[4]) استفاده می­شد. بعلت خطرات سلامتی بالقوه آنتی­اکسیدان­های مصنوعی،تحقیق بر روی آنتی­اکسیدان­های طبیعی و ایمن، ضروری است. در سال­های اخیر با توجه به سلامت مصر ف­کننده و نگرانی­ها درباره ایمنی مواد غذایی، توجه زیادی به استفاده از آنتی­کسیدان­های طبیعی مانند ترکیبات پلی فنلی موجود در میوه و گیاهان شده است.
 
[1] Butylated hydroxytoluene
[2] Butyl hydroxyanisole
[3] Tert-Butylhydroquinone
[4] Propyl gallates
واژه‌های کلیدی: اکسیداسیون، آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی، رادیکال آزاد، فرآورده‌های شیلاتی
متن کامل [PDF 739 kb]   (2416 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/8/30 | پذیرش: 1396/1/29 | انتشار: 1396/5/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:


بشارتی زهرا. معرفی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی برای حفظ کیفیت فرآورده‌های شیلاتی. آبزیان زینتی. 1396; 4 (2) :19-32

URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-124-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 4، شماره 2 - ( 4-1396 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی-ترویجی آبزیان زینتی Journal of Ornamental Aquatics
Persian site map - English site map - Created in 0.07 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645