[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
شماره آینده::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه نمایه کننده
..
:: دوره 3، شماره 3 - ( 7-1395 ) ::
جلد 3 شماره 3 صفحات 33-25 برگشت به فهرست نسخه ها
نقش همبندها در جیره‌غذایی آبزیان
محمد سوداگر* ، حمیده ذکریائی ، عاطفه کارآمد ، بیتا سید النگی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان - دانشکده شیلات و محیط زیست – گروه تکثیر و پرورش آبزیان
چکیده:   (6145 مشاهده)

استحکام و حفظ شکل فیزیکی پلت­های غذایی طی مصرف وجلوگیری از تجزیه زودهنگام آن­ها درآب از اهمیت ویژه­ای برخوردار است. در آبزی­پروری پایدار کیفیت جیره دارای اهمیت بسیاری است؛ زیرا حدود 60% از هزینه کلی تولید مزارع پرورش آبزیان مربوط به­ غذا می­باشد. بنابراین، در هنگام تهیه یک جیره با کیفیت بالا می­بایست ابتدا هزینه، پایداری فیزیکی در آب و تأمین نیازهای گونه مورد پرورش، مد نظر قرار گیرند .پایداری غذا در آب با استفاده از همبندها (بایندرها) افزایش می­باید. به­گونه­ای که سبب افزایش استحکام پلت و کاهش میزان خردگی طی مراحل فرآوری و حمل و نقل جیره­عذایی می­شود. از سویی دیگر، در صورت عدم استحکام پلت­های غذایی، تجزیه آن­ها درآب سبب از بین رفتن مواد تشکیل دهنده و کاهش ارزش غذایی آن­ها شده و با رسوب این مواد در کف استخر و متابولیسم آن­ها مصرف اکسیژن موجود در آب به­شدت افزایش می­یابد که در این شرایط بستری مناسب جهت رشد عوامل بیماری­زا و به تبع اثرات ثانویه آن­ها بر تولیدات استخر فراهم می­گردد. بهترین همبند غذایی همبندی است که ضمن افزایش استحکام پلت تولیدی، دارای کم­ترین هزینه و بیش­ترین کارایی بوده و به راحتی قابل تهیه باشد. انواع مختلف همبندها شامل: کربوکسی متیل سلولز، نشاسته ذرت، سدیم بنتونیت، آکواکیوب و ... می­باشند. هدف از تحقیق حاضر، بررسی انواع همبندهای مورد استفاده در صنعت آبزی­پروری و معرفی بهترین همبند با بیش­ترین کارایی می­باشد.

واژه‌های کلیدی: همبند، استحکام پلت، تغذیه، آبزی‌پروری.
متن کامل [PDF 712 kb]   (3826 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/8/11 | پذیرش: 1395/8/11 | انتشار: 1395/8/11
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Sudagar M, Zakariaie H, Karamad A, Seyed Alangi B. The role of binders in diet of aquatic animals . 3 2016; 3 (3) :25-33
URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-121-fa.html

سوداگر محمد، ذکریائی حمیده، کارآمد عاطفه، سید النگی بیتا. نقش همبندها در جیره‌غذایی آبزیان. آبزیان زینتی. 1395; 3 (3) :25-33

URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-121-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 3 - ( 7-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی-ترویجی آبزیان زینتی Journal of Ornamental Aquatics
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645