[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
شماره آینده::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه نمایه کننده
..
:: دوره 3، شماره 2 - ( 4-1395 ) ::
جلد 3 شماره 2 صفحات 8-1 برگشت به فهرست نسخه ها
اثر سطوح مختلف پودر تفاله گوجه‌فرنگی بررشد، راندمان تغذیه و ترکیب بدن ماهی پنگوسی (Pangasius sutchi)
معصومه علی‌توکلی، احمد قرایی*، جواد میردار هریجانی، عبدالعلی راهداری
دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه زابل
چکیده:   (4146 مشاهده)

به منظور بررسی تأثیر پودر تفاله گوجه­فرنگی (پوست، دانه و پالپ) جیره بر عملکرد رشد، شاخص­های کارایی تغذیه و میزان بازماندگی ماهی پنگوسی گیاه­خوار، تعداد 150 عدد بچه­ماهی پنگوسی با میانگین وزنی 94/1 51/7 گرم به طور کاملاً تصادفی در پنج گروه آزمایشی در 15 عدد وان پلاستیکی (پنج تیمار و سه تکرار) با تراکم 10 عدد ماهی در هر وان، با شرایط یکسان محیطی توزیع شدند. پس از یک هفته سازگاری، ماهیان با پنج مقدار صفر، 50، 100، 150 و 200 گرم پودر تفاله گوجه­فرنگی در کیلوگرم جیره، به مدت 8 هفته تغذیه شدند. میزان غذادهی 3% وزن زی‏توده و طی دو نوبت در روز بود. طبق نتایج به­دست آمده، افزودن پودر تفاله گوجه­فرنگی به جیره غذایی ماهی پنگوسی تا سطح 200 گرم به ازاء هرکیلوگرم غذا، باعث بهبود جزئی شاخص­های رشد و کارایی تغذیه در این ماهی شد اما اختلاف معنی­داری را با تیمار شاهد نشان نداد. همچنین براساس آنالیز شیمیایی ترکیب لاشه، مقدار چربی لاشه در تیمار حاوی 200 گرم پودر تفاله گوجه­فرنگی به طور معنی­داری کمتر از تیمار شاهد بود. نتایج نشان داد افزودن این محصول در سطح 200 گرم بر کیلوگرم جیره، علاوه براین که باعث افزایش رشد ماهی و بهبود کیفیت گوشت ماهی می­شود، هزینه­های تولید را نیز کاهش داده و می­تواند منجر به سودآوری بیشتر شود.

واژه‌های کلیدی: تفاله گوجه‌فرنگی، شاخص‌های رشد، ضریب تبدیل غذایی، کارایی تغدیه، ماهی پنگوسی.
متن کامل [PDF 889 kb]   (1399 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1395/5/4 | پذیرش: 1395/5/4 | انتشار: 1395/5/4
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Effect of different levels of dietary tomato waste powder on growth indices and feed efficiency of Pangasiussutchi. 3 2016; 3 (2) :1-8
URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-103-fa.html

علی‌توکلی معصومه، قرایی احمد، میردار هریجانی جواد، راهداری عبدالعلی. اثر سطوح مختلف پودر تفاله گوجه‌فرنگی بررشد، راندمان تغذیه و ترکیب بدن ماهی پنگوسی (Pangasius sutchi). آبزیان زینتی. 1395; 3 (2) :1-8

URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-103-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 3، شماره 2 - ( 4-1395 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی-ترویجی آبزیان زینتی Journal of Ornamental Aquatics
Persian site map - English site map - Created in 0.04 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645