[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه نمایه کننده
..
:: ::
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات به‌‌کارگیری پودر میل‌ورم (Tenebrio molitor) بر عملکرد رشد و شاخص‌‌های بیوشیمیایی سرم ماهی پلاتی (Xiphophorus maculatus)
رقیه صفری*، سیدرضا هاشمی، حامد ازادی، مرجان حسینی، بهاره شکوهیان، امیر محمد خواجوی، مهدی ذوالفقاری، منصوره عبدالمنافی
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
چکیده:   (32 مشاهده)
این تحقیق به منظور بررسی اثرات پودرمیل‌ورم (Tenebrio molitor) بر عملکرد رشد و شاخص‌‌های بیوشیمیایی سرم ماهی پلاتی (Xiphophorus maculatus) انجام شد. تعداد 600 قطعه ماهی  پلاتی در 4 تیمار و هر تیمار با سه تکرار شامل جیره‌‌ شاهد (غذای تجاری بیومار) ، تیمار یک ( 25% پودر میل‌ورم و 75% غذای کنسانتره معمول کارگاه)، تیمار دو ( 50% پودر میلورم و 50% غذای کنسانتره معمول کارگاه)، تیمار سه (جیره غذای کنسانتره معمول کارگاه) به ‌‌مدت 8 هفته تغذیه شدند. در پایان دوره از تیمارها نمونه‌‌برداری شد. نتایج نشان داد که استفاده از پودر میل‌‌ورم باعث بهبود عملکرد رشد و کاهش ضریب تبدیل غذایی نسبت به غذای کنسانتره معمول کارگاه شد (05/0˂P). آنزیم‌‌های آلانین آمینوترانسفراز (ALT)، آسپارتات آمینوترانسفراز (AST) و آلکالین فسفاتاز (ALP)، در تیمار های مختلف اختلاف معنی‌داری نشان نداد (05/0 P).  جیره حاوی پودر میل ورم و بیومار رایج اختلاف معنی‌داری با کنسانتره رایج کارگاه نشان دادند(05/0˂P). استفاده از پودر میل‌ورم در جیره غذایی ماهی پلاتی تا سطح 50، جایگزینی با غذای کنسانتره کارگاه، موجب بهبود شاخص‌های رشد و ایمنی بدون تاثیرات منفی بر تغییرات آنزیم‌‌های کبدی گردید که می‌تواند به عنوان جزئی از ترکیب جیره مورد استفاده قرار گیرد و قابل رقابت با غذای بیومار رایج است.
واژه‌های کلیدی: میل‌ورم، پلاتی، رشد، بیوشیمیایی، ایمنی
متن کامل [PDF 695 kb]   (15 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/12/25 | پذیرش: 1404/4/10
ارسال پیام به نویسنده مسئول

ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
برگشت به فهرست مقالات برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی-ترویجی آبزیان زینتی Journal of Ornamental Aquatics
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4714