:: دوره 8، شماره 3 - ( 7-1400 ) ::
جلد 8 شماره 3 صفحات 8-1 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی: مروری بر ویژگی‌‌های زیست‌‌شناختی جویبارماهی کوهلی Pangio kuhlii (Valenciennes, 1846) به ‌‌عنوان یک گونه زینتی
علیرضا رادخواه ، سهیل ایگدری* ، رضا نهاوندی
گروه شیلات، دانشکده منابع طبیعی، دانشگاه تهران، کرج، ایران
چکیده:   (3430 مشاهده)
این مطالعه مروری با هدف بررسی ویژگی‌‌های زیستی و بوم‌‌شناختی جویبارماهی کوهلی (Pangio kuhlii) انجام شده است. مرور منابع نشان داد که این گونه مارماهی شکل، دارای بدن کشیده و چهار جفت سبیلک در اطراف دهان است. در این گونه‌‌، باله‌‌ها بسیار کوچک هستند. باله پشتی از وسط بدن شروع می‌‌شود و باله مخرجی پشت آن قرار دارد. جویبارماهی کوهلی هنگام بلوغ به حدود 7 سانتی‌‌متر و حداکثر طول آن نیز به 10 سانتی‌‌متر می‌‌رسد. این ماهی معمولاً در بخش‌‌های کم‌‌عمق یا سایر زیستگاه‌‌های آرام مانند باتلاق‌ها و مخازن پشت سدها یافت می‌‌شود. زیستگاه طبیعی جویبار ماهی کوهلی بسترهای شنی در رودخانه‌‌هایی با حرکت آهسته و جویبارهای دامنه کوه است. محدوده بومی این گونه در سوماترا، بورنئو، جاوا و مالزی می‌‌باشد و مناطق پراکنش آن در قاره‌‌های آسیا و آمریکا ثبت شده است. Pangio kuhlii به ‌‌عنوان پاک کننده فعال شناخته می‌‌شود و به‌‌­طور ایده‌‌آل برای صنعت آکواریوم مناسب است. در این مطالعه، الزامات اساسی برای نگهداری از جویبارماهی کوهلی به‌‌منظور استفاده در صنعت آبزیان زینتی ارائه گردیده است.
واژه‌های کلیدی: آکواریوم، جویبارماهی کوهلی، پراکنش، ماهیان زینتی، آب شیرین
متن کامل [PDF 639 kb]   (658 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/5/5 | پذیرش: 1400/6/10 | انتشار: 1400/6/10


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 3 - ( 7-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها