مقاله علمی-ترویجی: بیماریهای تغذیهای آبزیان پرورشی
|
محمود حافظیه* ، معصومه حافظیه |
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، تهران، ایران. |
|
چکیده: (1338 مشاهده) |
در این مقاله، اهمیت، دلایل واثرات منفی بیماریهای تغذیهای ماهی در سیستم آبزیپروری و ایمنی سلامت مرور شده است. اطلاعات از منابع جمعآوری و از نظر زمانی منظم شدهاند. تحقیقات مشخص مینماید که آبزیپروری بزرگترین بخش تولید کننده غذا در کشاورزی است که از رشد سریعی در جهان برخوردار است. بیماریهای تغذیهای یکی از مهمترین تهدیدها در تولیدات آبزیپروری است، زیرا بهسختی دلیل این نوع بیماریها مشخص میشوند. با تلفات، از بین رفتن آبزی، افزایش هزینههای درمان و کاهش کمی کیفی محصول، نه تنها هزینه تولید افزایش خواهد یافت بلکه سلامت عمومی نیز درچنین شرایطی بهدلیل بروز متناوب بیماری و استفاده از داروهای سنتتیک درمان، مخاطرهآمیز میشود. لذا، به منظور افزایش مصرف ناشی از آبزیپروری ماهی، کنترل بیماریهای تغذیهای بسیار ضروری است. این مقاله اطلاعات مفیدی در خصوص این بیماریها و مدیریت آنها در آبزیپروری برای افزایش آگاهیهای عمومی مزرعهداران شیلاتی ارائه میدهد. |
|
واژههای کلیدی: بیماریهای تغذیهای، آبزیپروری، مدیریت، آبزیان پرورشی |
|
متن کامل [PDF 777 kb]
(261 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/4/15 | پذیرش: 1400/4/10 | انتشار: 1400/4/10
|
|
|
|