اهمیت و کاربردهای خیاردریایی
|
شیرین حامدی ، وحید مرشدی* ، هادی ابراهیمی |
دانشگاه خلیج فارس |
|
چکیده: (1879 مشاهده) |
خیار دریایی از اجزای مهم زنجیره غذایی در اکوسیستمهای معتدل و آبسنگهای مرجانی بوده و نقش مهمی بهعنوان پودهخوار ایفاء میکند و علاوه بر مصرف خوراکی، دارای خواص ضدویروسی، ضدسرطان و ضدتومور میباشد و در صنعت داروسازی مصارف زیادی دارد. همچنین به دلیل خاصیت زیباشناسی خیارهای دریایی، به دلیل جذابیتهای رفتاری و رنگآمیزیهای ریختی، به عنوان یکی از آبزیان زینتی مورد توجهدارندگان آکواریوم قرار گرفته است. این موجود رسوبات کف بستر استخرهای پرورش آبزیان را میبلعد و درحقیقت به عنوان یک پالاینده طبیعی بستر استخرها محسوب میشود. بنابراین میتوان آن را در مزارع پرورش میگو به صورت توام پرورش داد و در نتیجه باعث رشد سریع خود و میگو و افزایش تولید در هکتار و در نهایت باعث رشد و شکوفایی بیشتر صنعت پرورش میگو در منطقه و استان میگردد. بررسی و مطالعات تنوع گونهای در بین منابع دریایی بهویژه برای گونههایی که بهشکل مصنوعی تکثیر و یا پرورش مییابند، مانند خیارهای دریایی از اهمیت ویژهای در ثبات ذخایر طبیعی آنها برخوردار خواهد بود. تنوع در رنگ در گونههای خیار دریایی که شامل سبز، سیاه و قرمز میباشند در کیفیت مزه و قیمت آنها در بازار تأثیرگذار است؛ بنابراین نیاز به مطالعه و بررسی تنوع زیستی این گونهها از نظر ژنتیکی در مناطقی که فعالیتهای بازسازی ذخایر در حال انجام است، وجود دارد. |
|
واژههای کلیدی: خیاردریایی، متابولیتها، اکولوژی، خلیجفارس، آبزیان زینتی. |
|
متن کامل [PDF 418 kb]
(435 دریافت)
|
نوع مطالعه: كاربردي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1398/7/14 | پذیرش: 1398/10/10 | انتشار: 1398/10/10
|
|
|
|