:: دوره 6، شماره 4 - ( 10-1398 ) ::
جلد 6 شماره 4 صفحات 24-19 برگشت به فهرست نسخه ها
اهمیت و کاربردهای خیاردریایی
شیرین حامدی ، وحید مرشدی* ، هادی ابراهیمی
دانشگاه خلیج فارس
چکیده:   (1879 مشاهده)
خیار دریایی از اجزای مهم زنجیره غذایی در اکوسیستم­های معتدل و آبسنگ­های مرجانی بوده و نقش مهمی به­عنوان پوده­خوار ایفاء می­کند و علاوه بر مصرف خوراکی، دارای خواص ضدویروسی، ضدسرطان و ضدتومور می­باشد و در صنعت داروسازی مصارف زیادی دارد. همچنین به دلیل خاصیت زیباشناسی خیارهای دریایی، به دلیل جذابیت­های رفتاری و رنگ­آمیزی­های ریختی، به عنوان یکی از آبزیان زینتی مورد توجه­دارندگان آکواریوم قرار گرفته است. این موجود رسوبات کف بستر استخرهای پرورش آبزیان را می­بلعد و درحقیقت به عنوان یک پالاینده طبیعی بستر استخرها محسوب می­شود. بنابراین می­توان آن را در مزارع پرورش میگو به صورت توام پرورش داد و در نتیجه باعث رشد سریع خود و میگو و افزایش تولید در هکتار و در نهایت باعث رشد و شکوفایی بیشتر صنعت پرورش میگو در منطقه و استان می­گردد. بررسی و مطالعات تنوع گونه­ای در بین منابع دریایی به­ویژه برای گونه­هایی که به­شکل مصنوعی تکثیر و یا پرورش می­یابند، مانند خیارهای دریایی از اهمیت ویژه­ای در ثبات ذخایر طبیعی آن­ها برخوردار خواهد بود. تنوع در رنگ در گونه­های خیار دریایی که شامل سبز، سیاه و قرمز می­باشند در کیفیت مزه و قیمت آن­ها در بازار تأثیرگذار است؛ بنابراین نیاز به مطالعه و بررسی تنوع زیستی این گونه­ها از نظر ژنتیکی در مناطقی که فعالیت­های بازسازی ذخایر در حال انجام است، وجود دارد.
واژه‌های کلیدی: خیاردریایی، متابولیت‌ها، اکولوژی، خلیج‌فارس، آبزیان زینتی.
متن کامل [PDF 418 kb]   (435 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1398/7/14 | پذیرش: 1398/10/10 | انتشار: 1398/10/10


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 6، شماره 4 - ( 10-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها