نقش همبند های نشاسته ذرت، سدیم اسکتیت و اوره فرمالدهید در افزایش پایداری غذای آبزیان
|
رضا قربانی واقعی* |
سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی- موسسه تحقیقات بین المللی تاس ماهیان دریای خزر- رشت، ایران. صندوق پستی 3464-41635 |
|
چکیده: (2080 مشاهده) |
همبندها موادی با منشا طبیعی یا مصنوعی بوده و در تولید غذای آبزیان حائز اهمیت می باشند. همبندها پایداری و قابلیت تولید غذا را افزایش داده و از هم پاشیدگی پلت ها در آب و در زمان حمل و نقل و انبار نمودن جلوگیری می نمایند. بسته به مواد اولیه مورد استفاده، روش ساخت غذا و میزان آسیاب مواد اولیه، نوع گونه آبزی، نوع و میزان همبند مورد نیاز می تواند متفاوت باشد. برخی ماهیان مثل قزل آلا، آزاد، گربه ماهی روگاهی(Channel Catfish) و تیلاپیا غذا را سریعا مورد استفاده قرار داده و غذاهای با اندازه مناسب را می بلعند. برای این گونه ماهیان، پایداری چند دقیقه ای غذای پلت در آب کافی است. همچنین برای ماهیان خاویاری مدت زمان مصرف غذا از 5 دقیقه کمتر و حداکثر 15 دقیقه می باشد. بطور کلی برای میگو پایداری 6-4 ساعت غذای پلت در آب، مناسب می باشد. جهت پایداری غذای پلت از نشاسته ذرت به میزان 5-2 درصد، سدیم اسکتیت 2 درصد و اوره فرمالدهید به میزان 1-5/0 درصد استفاده می گردد. همبند اوره فرمالدهید مورد تایید اروپا و سازمان غذا و داروی آمریکا ( (FDA نمی باشد.
|
|
واژههای کلیدی: همبند، نشاسته ذرت، سدیم اسمکتیت، اوره فرمالدهید، غذای آبزیان |
|
متن کامل [PDF 636 kb]
(1577 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1398/6/12 | پذیرش: 1401/4/1 | انتشار: 1398/6/10
|
|
|
|