:: دوره 6، شماره 2 - ( 4-1398 ) ::
جلد 6 شماره 2 صفحات 21-28 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر نقش و اهمیت استفاده از اسیدهای چرب ضروری در تغذیه ماهیان زینتی پرورشی
علیرضا خیابانی، عبدالصمد کرامت
دانشگاه جامع علمی علمی کاربردی، ایران، تهران
چکیده:   (400 مشاهده)
تولید ماهیان زینتی، مانند دیگر بخش­های آبزی­پروری، به شدت بر روی کیفیت و کمیت تولید تخم آبزیان، تخم­گشایی، هماوری و بقای لاروها وابسته است. به­طور­کلی در هر مرحله از آبزی­پروری، اهداف تغذیه­ای مختلفی دنبال می­شود. بیشتر این بررسی­ها در مراحل رشد لاروها صورت می­گیرد، زیرا بیشترین هزینه­های تحمیلی به آبزی­پروری و بحرانی­ترین دوره زیستی ماهیان زینتی در همین مرحله قرار دارد. یکی از راه­کارهای تولید بچه ماهیان مقاوم­تر و با کیفیت­تر، بالا بردن توان تولید بچه ماهیان به اوزان بالاتر از طریق فرموله کردن جیره غذایی و با تعیین احتیاجات غذایی آن گونه می­باشد. در این میان، کمبود اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی ماهیان زینتی منجر به بروز علائمی می­شود که اغلب با کاهش رشد و افزایش مرگ و میر در جمعیت همراه است. کمبود اسیدهای چرب ضروری در رژیم غذایی، موجب تغییرات فیزیولوژیک، مورفولوژیک و رفتاری در ماهیان زینتی مختلف می­شود، که به طور قابل توجهی باعث کاهش عملکرد آن­ها در طول دوره پرورش می­شود. از این رو نیاز به انجام مطالعات کاربردی با هدف بررسی نیازهای واقعی به اسیدهای چرب ضروری در تولید تجاری ماهیان زینتی آب شیرین و دریایی ضروری به­نظر می­رسد.
 
واژه‌های کلیدی: ماهیان زینتی، تغذیه، اسیدهای چرب ضروری، اسیدهای چرب فوق غیراشباع.
متن کامل [PDF 378 kb]   (214 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: ۱۳۹۷/۹/۳۰ | پذیرش: ۱۳۹۷/۱۲/۱۵ | انتشار: ۱۳۹۸/۴/۱۱


XML   English Abstract   Print



دوره 6، شماره 2 - ( 4-1398 ) برگشت به فهرست نسخه ها