بررسی کاربرد محرکهای ایمنی در آبزیپروری و اثرات آنها بر بیان ژنهای دخیل در ایمنی ماهی
|
شبنم نژادمقدم* ، رقیه صفری ، رضا نهاوندی  |
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان |
|
چکیده: (5072 مشاهده) |
به منظور بهبود سلامت ماهیان و کاهش استفاده از داروهای شیمیایی با توجه به ایجاد عوارض ناخواسته ناشی از این مواد در درمان و پیشگیری بیماریهای آبزیان، اثر مکملهای غذایی مختلف در سیستم ایمنی مورد بررسی قرار گرفته است. توجه به تغذیه مناسب و استفاده از محرکهای ایمنی جهت حفظ رشد طبیعی و سلامت گونههای مختلف آبزیان، ضروری بهنظر می رسد. در طی دو دهه گذشته، توجه محققین به سمت محرکهای ایمنی برای کاهش عوامل استرسزا و بیماریهای مختلف و همچنین افزایش ایمنی و سلامت کلی ماهی متمرکز شده است. استفاده از محرکهای ایمنی، یک روش منحصر به فرد در آبزیپروری جهت کنترل و پیشگیری بیماری، بهبود عملکرد سیستم ایمنی سلولی و همورال بدن میباشد. این مکملهای غذایی میتوانندضمن اثر بر ژنهای مسئول تنظیم ایمنی و پاسخ التهابی بدن، به طور مستقیم، باعث بهبود عملکرد سیستم ایمنی بدن شوند. در این بررسی، به برخی محرکهای ایمنی رایج در آبزیپروری و تاثیر آنها بر بیان ژنهای ایمنی، اشاره گردیده است.
|
|
واژههای کلیدی: محرک ایمنی، آبزیپروری، بیان ژن. |
|
متن کامل [PDF 489 kb]
(2525 دریافت)
|
نوع مطالعه: گزارش مورد |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1396/5/31 | پذیرش: 1396/10/19 | انتشار: 1396/10/19
|
|
|
|