fa
jalali
1394
10
1
gregorian
2016
1
1
2
4
online
1
fulltext
fa
بررسی اثرات ملکولی و خونی آبزیان در مواجهه با نانوذرات
در دهههای اخیر نانوتکنولوژی، بهعنوان یک فناوری کاربردی مورد توجه قرار گرفته است. نانو ذرات به ذراتی گفته میشود که حداقل یکی از ابعاد آنها در محدوده 100-1 نانومتر باشد. ماهیان استخوانی ممکن است اندیکاتور مناسبی از آلودگی برای پایش آلودگیها باشند چراکه پاسخهای بیوشمیایی آنها کاملاً مشابه پاسخهای موجود در پستانداران میباشد. پارامترهای خونی و شکستگی DNA به عنوان یک بیومارکر آلودگیهای محیطی در ماهی و دیگر گونههای آبزی از جمله ماهیان زینتی توجه زیادی را به خود جلب کرده است. از آنجا که تکنولوژی نانو در حال رشد است و شمار انواع نانو مواد و کاربردهای آن در حال افزایش است، بنابراین احتمال اینکه این مواد به میزان قابل توجهی به محیط زیست انتشار پیدا کنند یک واقعیت است که با افزایش نگرانیها از جهت سلامت انسان و محیط زیست همراه است. اگر نانو ذره در سیتوپلاسم مستقر شود حضور برخی مواد درشت دانه میتواند باعث ایجاد آسیب مستقیم یا مرگ سلول در اثر این تعاملات شود و عکسالعمل فیزیولوژیکی گونههای ماهی نسبت به نانو ذرات مختلف، متفاوت خواهد بود.
نانوتکنولوژی, بیوتکنولوژی, هماتولوژی, بیومارکر.
1
6
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-1-40&slc_lang=fa&sid=1
2016/03/7
1394/12/17
2016/03/7
1394/12/17
الهه
چهارده بالادهی
baladehi.elahe@yahoo.com
003194753284600107
003194753284600107
Yes
سید علی اکبر
هدایتی
003194753284600108
003194753284600108
No
fa
ایمنی موکوسی و اهمیت آن در ماهیان زینتی
تکثیر و پرورش ماهیان زینتی یکی از بخشهای مهم صنعت آبزی پروری تجاری است که در طی دهه اخیر رشد و توسعه چشمگیری داشته است. در کنار این رشد و توسعه، یکی از مهمترین چالشهای پیش روی این صنعت ظهور و بروز بیماریها میباشد. به دلیل ایجاد مخاطرات زیستمحیطی و ظهور باکتریهای مقاوم نمیتوان جهت حل این معضل به آنتیبیوتیک تکیه کرد. بنابراین استفاده از محرکهای ایمنی در جیره غذایی جهت بهبود وضعیت ایمنی در ماهیان مورد توجه قرارگرفته است. ایمنی موکوسی یکی از بخشهای مهم سیستم ایمنی در ماهیها میباشد. با توجه به اینکه بخش زیادی از بیماریهای ماهیان زینتی بیماریهای پوستی هستند، شناخت اجزاء دخیل در ایمنی موکوس پوست بهعنوان مهمترین و اولین خط دفاعی و نیز روشها بهبود و تقویت آن در ماهیان زینتی حائز اهمیت میباشد. در این مقاله اجزا دخیل در ایمنی موکوس پوست و نیز عوامل موثر بر آن در ماهیهای زینتی بررسی شده است، پرداخته شده است.
ایمنی موکوسی, ماهیان تزئینی, موکوس پوست, پروبیوتیک.
7
12
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-1-41&slc_lang=fa&sid=1
2016/03/72016/03/7
1394/12/17
2016/03/72016/03/7
1394/12/17
حسن
خدادادیان زو
hassanck89@gmail.com
003194753284600109
003194753284600109
Yes
سید حسین
حسینیفر
003194753284600110
003194753284600110
No
fa
بررسی الگوهای رنگ و طرح در نژاد اصیل کوهاکو(Kohaku) ماهی کوی
به طور کلی خطوط خونی(وراثتی) ماهی کوی در نژادهایی معنا دارد که ویژگیهای برجسته آنها، طی سالیان متمادی حفظ و به نسل بعد قابل انتقال باشد. این قبیل نژادها از طرفداران بسیاری برخوردار بوده و ارزش اقتصادی بالاتری دارند. پرورشدهندگان با استفاده از روشهای خاصی، احتمال انتقال خصوصیات مد نظر مولدین را به نظر فرزندان بیشتر مینمایند. در میان انواع نژادهای ماهی کوی تنها دو نوع نژاد از آنهادارای چنین ویژگیهایی میباشند، که عبارتند از کوهاکو(Kohaku) و سانکه(Sanke). این دو جزء نژادهای اصیل و اجدادی ماهی کوی محسوب شده و محبوبیت بیشتری در میان مردم دارند. در تولید اقتصادی تمامی نژادها، تولیدکنندگان از روش کشت متراکم استفاده میکنند که امکان انتقال ویژگیهای خاص به نسل بعد، به حداقل میرسد، ولی با استفاده از روش بهگزینی، تولیدکنندگان میتوانند خصوصیات ذاتی مطلوب را به طور پیشبینی شدهای از ماهیان مولد به نسل بعد منتقل نمایند. بدیهی است که اجرای صحیح این روش بسیار حائز اهمیت میباشد، ولی انتخاب شایسته مولدین، بسیار پر اهمیتتر از آن است. در این مقاله سعی گردید تا الگوهای رنگ و طرح در نژاد اصیل کوهاکو به طور کامل تشریح و مورد بررسی قرار گیرد.
نژاد کوهاکو ماهی کوی, کپورماهی زینتی, ماهی کوی, الگوهای رنگی بدن ماهی.
13
16
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-1-42&slc_lang=fa&sid=1
2016/03/72016/03/72016/03/7
1394/12/17
2016/03/72016/03/72016/03/7
1394/12/17
علیرضا
خیابانی
Khiabani@uast.ac.ir
003194753284600111
003194753284600111
Yes
علینقی
سرپناه
003194753284600112
003194753284600112
No
fa
استفاده از آنتیاکسیدانهای طبیعی و مصنوعی در آبزیپروری
افزودن آنتیاکسیدان به مواد غذایی از موثرترین شیوههای کاهش سرعت اکسیداسیون چربیها است. این شیوه بهطور گستردهای برای افزایش میزان ماندگاری مواد غذایی و بهبود پایداری لیپیدها و غذاهای لیپیدی و به تبع آن جلوگیری از افت خصوصیات حسی و ارزش تغذیهای آنها مورد استفاده قرار میگیرد. در لیپیدها بهدلیل این که در مرحله انتشار اکسیداسیون منجر به تشکیل واکنش رادیکال آزاد میشود، استفاده از آنتیاکسیدانها جهت کاهش سرعت اکسیداسیون معمول است. به طوریکه این مواد رادیکالهای آزاد را محصور کرده و از پیشرفت اکسیداسیون جلوگیری مینماید. کاربرد آنتیاکسیدانها در مواد غذایی یکی از موثرترین شیوههای کاهش اکسیداسیون لیپیدها و افزایش عمر نگهداری غذاهای لیپیدی و بنابراین جلوگیری از کاهش کیفیت حسی و تغذیهای آنهاست. افزودن آنتیاکسیدانها در مراحل فراوری را می توان استراتژی موفقی برای جلوگیری از فساد در فیله و ماهیان چرخ شده بهشمار آورد. از این رو در ا تحقیق حاضر به بررسی برخی از آنتیاکسیدانهای طبیعی و مصنوعی و مقایسه اثرات آنها نسبت به یکدیگر پرداخته شد که در پایان با توجه به عدم انتشار گزارشی مبنی بر اثرات سوء ناشی از استفاده آنتیاکسیدانهای طبیعی (عصارههای گیاهی)، استفاده از این نوع آنتیاکسیدانها در آبزی پروری و از جمله در پرورش ماهیان زینتی توصیه میگردد.
آنتیاکسیدان, فرآوردههای شیلاتی, اکسیداسیون, عصاره گیاهی.
17
32
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-1-43&slc_lang=fa&sid=1
2016/03/72016/03/72016/03/72016/03/7
1394/12/17
2016/03/72016/03/72016/03/72016/03/7
1394/12/17
محمد
سوداگر
Sudagar_m@yahoo.com
003194753284600113
003194753284600113
Yes
حمیده
ذکریائی
003194753284600114
003194753284600114
No
fa
الگوی کاربرد روشهای شمارش عددی، اسپرماتوکریت و طیف سنجی تراکم اسپرم در ماهیان با تاکید بر ماهی ازون برون Acipenser stellatus
ماهی ازون برونAcipenser stellatus علاوه برارزش اقتصادی، بهدلیل شکل ظاهری منحصر به فرد در مرحله انگشت قد، میتواند بهعنوان یکی از آبزیان تزئینی و آکواریومی مطرح باشد. یکی از عوامل موثر در بهبود کیفیت تکثیر ماهیان، کیفیت و کمیت گامتهای نر میباشد. این مطالعه به منظور بررسی کمی اسپرماتوزوئید در ماهی ازون برون از طریق شمارش عددی با لام هماسیتومتر، درصد اسپرماتوکریت و طیف سنجی در طول موجهای 370، 400، 450، 500، 550، 600 و 700 نانومتر انجام گرفت. میانگین تراکم اسپرم در این بررسی109×20/2±93/2 اسپرم در میلیلیتر و میزان درصد اسپرماتوکریت22/7± 70/9 درصد اندازهگیری شد. در روش طیف سنجی، نتایج نشان داد که با افزایش طول موج میزان جذب کاهش مییابد. در تمام طول موجهای مورد بررسی، بین تراکم اسپرم و میزان جذب، همبستگی بالایی مشاهده شد. همچنین بین درصد اسپرماتوکریت و میزان جذب در طول موجهای مختلف اختلاف معناداری مشاهده نشد. این یافته نشان داد که بین عوامل اسپرماتوکریت، تراکم و جذب نوری در اسپرم ماهی ازون برون همبستگی معنیداری دیده شده و هر یک از این روشها میتواند به عنوان روش کاربردی در بررسی تراکم اسپرم در ماهیان مختلف مورد استفاده قرار گیرد.
ازون برون, اسپرم, تراکم, اسپرماتوکریت, طیفسنجی.
33
40
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-1-44&slc_lang=fa&sid=1
2016/03/72016/03/72016/03/72016/03/72016/03/7
1394/12/17
2016/03/72016/03/72016/03/72016/03/72016/03/7
1394/12/17
علیرضا
علیپور جورشری
Alireza_alipour123@yaho.com
003194753284600115
003194753284600115
Yes
fa
تغذیه ماهیان زینتی
استفاده از غذای مناسب، پایه و اساس برنامه های پرورش ماهیان زینتی محسوب می گردد. امروزه دامنه علم تغذیه ماهیان زینتی وسیع بوده و ناشناخته های زیادی در این زمینه وجود دارد ولی در عین حال مطالعات زیادی بر روی تکثیر و پرورش وتغذیه این دسته از ماهیان صورت پذیرفته است. این مطالعات به گونه ای بوده اند که می توانند دست مایه ای برای تحقیقات بعدی در این خصوص مهیا نماید. مقاله حاضر میتواند خواننده را با انواع ماهیان زینتی متداول و دسترس آشنا سازد. در این مقاله محورهای ذیل مد نظر قرار گرفته است:
- بیماریهای تغذیه ای ماهیان زینتی
- عملیات غذادهی وکیفیت آب-حداقل نیازهای غذایی ماهی کوی وکپور معمولی
- ارائه پیشنهاد در زمینه رژیم غذادهی ماهیان زینتی
- ارائه برنامه برای تهیه نمودن مواد مغذی مکمل جهت مقابله با بیماری بی اشتهایی ماهیان زینتی
- آموزش خواننده در جهت شیوه آماده سازی غذای ژلاتینه جهت تغذیه ماهیان زینتی
ماهیان زینتی, تغذیه, درمانگاه تغذیه.
41
48
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-1-45&slc_lang=fa&sid=1
2016/03/72016/03/72016/03/72016/03/72016/03/72016/04/10
1395/1/22
2016/03/72016/03/72016/03/72016/03/72016/03/72016/04/10
1395/1/22
منصور
شریفیان
Sharif_23m@yahoo.com
003194753284600137
003194753284600137
Yes