مروری بر نحوه پیدایش و تکامل ماهی کوی (کپور زینتی) امروزی
|
علیرضا خیابانی* |
|
|
چکیده: (8798 مشاهده) |
در چند دهه گذشته علاقهمندان زیادی در میان مردم غرب و سایر نقاط جهان به پرورش ماهی کوییا ماهی کپور معمولی زینتی (کپور رنگی) روی آوردهاند. پرورش و نگهداری این ماهی زینتی استخری، به عنوان امری مفرح و یک ابزار اشتغالزا و پردرآمد تبدیل شده و در مقایسه با پرورش سایر حیوانات خانگی از سابقه تاریخی و سطح فرهنگی بالاتری در میان مردم برخوردار میباشد. از گذشتههای دور در شرق، پرورش ماهی کوی از اهمیت و ارزش بسیاری برخوردار بوده و گسترش نژادهای خاص و زیباتر، اولویت ویژهای داشته است، که بر اهمیت و محبوبیت بیش از پیش آنها میافزاید. این امر سبب گردید تا بشر در طول قرنها ماهی کوی را به عنوان “جواهر زنده” نامگذاری نموده و به تجارت ارقام جدیدتر آن بپردازد. به طور کلی عمدهترین نگرانی نهادهای نظارتی دنیا از واردات ماهی کوی، مربوط به بیماری ویروسی هرپس ویروس کوی است که در حال حاضر تقریباً در سراسر جهان وجود داشته و تبدیل به خطر بزرگی برای این صنعت گردیده است. تاریخ دقیق ورود این ماهی به کشور مشخص نیست، ولی در دو دهه اخیر واردت و تولید ماهی کوی به ایران روند رو به رشدی داشته است.
|
|
واژههای کلیدی: ماهی کوی(Cyprinus rubrofuscus)، کپور معمولی، ماهیان آکواریومی گرمابی، استخر پرورش ماهی. |
|
متن کامل [PDF 544 kb]
(3821 دریافت)
|
نوع مطالعه: پژوهشي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1394/8/18 | پذیرش: 1394/8/18 | انتشار: 1394/8/18
|
|
|
|