:: دوره 2، شماره 1 - ( 1-1394 ) ::
جلد 2 شماره 1 صفحات 41-37 برگشت به فهرست نسخه ها
مروری بر نحوه پیدایش و تکامل ماهی کوی (کپور زینتی) امروزی
علیرضا خیابانی*
چکیده:   (8798 مشاهده)

در چند دهه گذشته علاقه­مندان زیادی در میان مردم غرب و سایر نقاط جهان به پرورش ماهی کوییا ماهی کپور معمولی زینتی (کپور رنگی) روی آورده­اند. پرورش و نگهداری این ماهی زینتی استخری، به عنوان امری مفرح و یک ابزار اشتغال­زا و پردرآمد تبدیل شده و در مقایسه با پرورش سایر حیوانات خانگی از سابقه تاریخی و سطح فرهنگی بالاتری در میان مردم برخوردار می­باشد. از گذشته­های دور در شرق، پرورش ماهی کوی از اهمیت و ارزش بسیاری برخوردار بوده و گسترش نژادهای خاص و زیباتر، اولویت ویژه­ای داشته است، که بر اهمیت و محبوبیت بیش از پیش آنها می­افزاید. این امر سبب گردید تا بشر در طول قرن­ها ماهی کوی را به عنوان “جواهر زنده” نامگذاری نموده و به تجارت ارقام جدیدتر آن بپردازد. به طور کلی عمده­ترین نگرانی نهادهای نظارتی دنیا از واردات ماهی کوی، مربوط به بیماری ویروسی هرپس ویروس کوی است که در حال حاضر تقریباً در سراسر جهان وجود داشته و تبدیل به خطر بزرگی برای این صنعت گردیده است. تاریخ دقیق ورود این ماهی به کشور مشخص نیست، ولی در دو دهه اخیر واردت و تولید ماهی کوی به ایران روند رو به رشدی داشته است.

 

 

واژه‌های کلیدی: ماهی کوی(Cyprinus rubrofuscus)، کپور معمولی، ماهیان آکواریومی گرمابی، استخر پرورش ماهی.
متن کامل [PDF 544 kb]   (3821 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/8/18 | پذیرش: 1394/8/18 | انتشار: 1394/8/18


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 1 - ( 1-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها