مقاله مروری: مروری برکاربرد غذاهای زنده در پرورش ماهیان زینتی دریایی
|
مسعود صیدگر* ، علی نکوئی فرد، اسد عباس پور انبی ، شاهین نهالی |
مرکز تحقیقات آرتمیای کشور، موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی ، ارومیه، ایران |
|
چکیده: (433 مشاهده) |
نوع غذا و نحوه تغذیه یکی از مهمترین چالشها در پرورش و تکثیرانواع آبزیان محسوب میشود. تجارت ماهیان زینتی دریایی سالانه بیش از 5/1 میلیارد دلار درآمد دارد و همچنان در حال افزایش است. با اینحال، تصور میشود که امروزه تنها 35 گونه ماهی (بخش کوچکی از1800 گونه که در این تجارت ثبت شده است.)، به صورت تجاری تولید میشوند. عامل محدود کننده در تولید ماهیان زینتی دریایی نیاز به غذای زنده با اندازه مناسب به عنوان غذای آغازین به دلیل اندازه کوچک شکاف دهان بسیاری از گونههای تجاری ماهی است. بنابراین، نیاز به خوراک زنده مناسب باعث ایجاد گلوگاه در تولید گونههای ماهیان زینتی دریایی شده است و لازم است تا امکان گسترش این صنعت فراهم شود. در این بررسی، استفاده از غذاهای زنده رایج (آرتمیا، روتیفرها، کوپهپدها و مژکداران) و مزایا و مضرات هر یک از آنها برای پرورش ماهیان زینتی دریایی تجاری ارائه شده است. غذاهای زنده، اغلب در شروع تغذیه برونزا، از اندازه شکاف دهانی لارو ماهیان زینتی دریایی بزرگتر است. پیشرفتهای حاصله با تمرکز بر غذاهای زنده جدید و موجود برای این گونههای ارزشمند مورد بررسی قرار میگیرند. این پیشرفتها آبزیپروری را قادر میسازد تا به جای بهرهبرداری از جمعیتهای وحشی، پاسخگوی تقاضای روزافزون در پرورش ماهیان زینتی دریایی باشد. |
|
واژههای کلیدی: ماهیان زینتی، آرتمیا، کوپهپد، روتیفر، پرورش لاروی، تغذیه، اندازه شکاف دهان |
|
متن کامل [PDF 703 kb]
(101 دریافت)
|
نوع مطالعه: كاربردي |
موضوع مقاله:
عمومى دریافت: 1403/2/5 | پذیرش: 1403/2/10 | انتشار: 1403/1/10
|
|
|
|