:: دوره 10، شماره 2 - ( 4-1402 ) ::
جلد 10 شماره 2 صفحات 45-35 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – ترویجی:‌ پلی‌کت‌ها در تغذیه ماهیان زینتی
محمدحسین خانجانی* ، سعید حاجی رضایی
دانشگاه جیرفت
چکیده:   (776 مشاهده)
امروزه آبزی پروری ماهیان زینتی یک صنعت جهانی با تجارت چندین میلیارد دلار است. با توجه به ارزش ماهیان زینتی تغذیه آنها نسبت به ماهیان خوراکی متفاوت است به‌طوری‌که در ماهیان زینتی کیفت رنگ بدن نسبت به تولید گوشت بیشتر حائز اهمیت است و به لحاظ قیمتی جیره غذایی ماهیان زینتی و خوراکی با هم تفاوت دارند. استفاده از جیره غذایی با کارایی مناسب و قیمت مطلوب، از اهداف پرورش‌دهندگان است. در سال‌های اخیر تلاش‌هایی برای استفاده از انواع جیره‌ها در تغذیه ماهیان آکواریومی شده است، استفاده از بی‌مهرگان نظیر حشرات، آرتمیا، پلی‌کت‌ها و کرم ها مورد مطالعه قرار گرفته است. پلی‌‌کت‌‌ها از جمله غذاهای زنده با ارزش غذایی بالا هستند که قابلیت استفاده از آنها در جیره غذایی ماهیان زینتی تایید شده است. ترکیبات بیوشیمیایی پلی‌‌کت‌‌ها (پروتئین، چربی و کربوهیدرات)، جهت تغذیه ماهیان زینتی مناسب بوده به‌طوری‌که هنگام استفاده از آنها عملکرد رشد، بقاء و کیفیت رنگ بدن نسبت به جیره‌های کنسانتره بهتر است. پلی‌‌کت‌‌ها حاوی اسیدهای چرب غیر اشباع بلند زنجیره (دیکوزاهگزانوئیک اسید، ایکوزاپنتانوئیک اسید، اسید لینولئیک و آراشیدونیک اسید) جهت بهبود عملکرد رشد، بلوغ جنسی و کیفیت رنگ هستند که پرورش دهندگان را در استفاده از آنها برای ماهیان زینتی ترغیب می‌کند. در مطالعه ترویجی حاضر به اهمیت پلی‌‌کت به عنوان غذای زنده در تغذیه ماهیان زینتی پرداخته می شود.
واژه‌های کلیدی: ماهیان زینتی، غذای زنده، آبزی پروری، پلی‌کت
متن کامل [PDF 524 kb]   (194 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1402/1/27 | پذیرش: 1402/4/10 | انتشار: 1402/4/10


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 2 - ( 4-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها