:: دوره 10، شماره 1 - ( 1-1402 ) ::
جلد 10 شماره 1 صفحات 18-11 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی – پژوهشی:‌ اثرات پروبیوتیک Lactobacillus casei بر شاخص‌‌های رشد، پارامترهای خون‌‌شناسی و فلور میکروبی روده در بچه‌‌ماهیان قرمز (Carassius auratus)
سعید تمدنی جهرمی، علی صادقی، بهزاد سروی، سجاد پورمظفر*
پژوهشکده اکولوژی خلیج فارس و دریای عمان، مؤسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور، سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، بندرلنگه، ایران
چکیده:   (592 مشاهده)
پروبیوتیک Lactobacillus casei یکی از پروبیوتیک‌‌هایی است که در تغذیه آبزیان مورد استفاده قرار می‌‌گیرد. هدف از این مطالعه، بررسی اثر پروبیوتیک L. casei بر عملکرد رشد، پارامترهای خونی و فلور میکروبی روده در ماهی قرمز (Carassius auratus) به مدت 60 روز بود. در این مطالعه تعداد 180 قطعه ماهی با میانگین وزنی 16/0±11/10 در یک طرح کاملاً تصادفی به 2 تیمار آزمایشی و 3 تکرار (30 قطعه در هر تکرار) که شامل جیره تجاری (تیمار شاهد) و جیره حاوی  CFU/g 107 پروبیوتیک L. casei (تیمار آزمایش) بود، تقسیم شدند. نتایج آزمایش نشان داد که وزن نهایی، افزایش وزن، نرخ رشد ویژه و شاخص وضعیت در تیمار حاوی پروبیوتیک L. casei افزایش معنی‌داری نسبت به گروه شاهد داشته است (05/0>p). همچنین بر اساس نتایج به‌‌دست آمده، افزودن پروبیوتیک L. casei به جیره غذایی ماهی قرمز باعث افزایش تعداد گلبول‌های سفید در مقایسه با گروه شاهد شد. همچنین نتایج نشان داد که تعداد کل باکتری‌‌ها و باکتری‌‌های اسید لاکتیک روده در تیمار حاوی پروبیوتیک L. casei افزایش معنی‌‌داری نسبت به گروه شاهد داشته است (05/0>p). بنابراین، افزودن پروبیوتیک L. casei به جیره غذایی ماهی قرمز (C. auratus) موجب بهبود رشد و افزایش تعداد باکتری‌‌های اسید لاکتیک در این ماهی شد.
واژه‌های کلیدی: ماهی قرمز، پروبیوتیک Lactobacillus casei، پارامترهای رشد، شاخص‌های خونی، فلور میکروبی روده
متن کامل [PDF 606 kb]   (123 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1401/12/22 | پذیرش: 1402/1/10 | انتشار: 1402/1/10


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 10، شماره 1 - ( 1-1402 ) برگشت به فهرست نسخه ها