مقاله علمی – ترویجی: اینفوزوریا، غذای زنده مناسب جهت تغذیه لاروماهیان
|
فائزه نوروزی* ، رضا نهاوندی، شیوا شیخ، حمیده ذکریائی، رکسانا فلاحی |
دانشگاه علوم کشاورزی ومنابع طبیعی گرگان |
|
چکیده: (1169 مشاهده) |
اینفوزوریا به مجموعهای از موجودات ریز آبزی گفته میشود که برای تغذیه لارو ماهیان از جمله ماهیان زینتی مورد استفاده قرار میگیرد. این موجودات در واقع اشکال کوچک حیات در آب شیرین میباشند و شامل: آمیب، اوگلنا، جلبکهای سبز، پارامسی، روتیفر، ورتیسلا و بیمهرگان کوچک میباشند. اینفوزوریا به دلیل اندازه کوچک میتواند برای پرورش لاروهای تازه هچشده بسیاری از گونههای ماهیان آکواریومی مورد استفاده قرار گیرد. بسیاری از مردم که دارای آکواریومهای خانگی میباشند، نمیتوانند به طور طبیعی به تکثیر و پرورش اینفوزوریای مورد نیاز برای تغذیه لارو ماهیان اکتفا کنند. با اینحال، میتوانند با خیساندن هر گونه ماده رویشی در حال تجزیه مانند: کاهو و کلم در یک شیشه آب کهنه و بدون کلر شرایط تکثیر و پرورش اینفوزوریای مورد نیاز لاروها را فراهم نمایند. در این روش، با توجه به میزان دما و نور دریافتی، اینفوزوریا پس از گذشت مدت زمان دو تا سه روز این موجودات ریز شروع به تکثیر میکنند. در این حالت، ابتدا آب به دلیل افزایش تعداد باکتریها کدر شده، اما زمانی که اینفوزوریا باکتریها را برای رشد خود مورد مصرف قرار میدهد، آب مجدداً شفاف میگردد. در این مرحله، اینفوزوریاها معمولاً با چشم غیرمسلح به صورت لکههای متحرک کوچک و سفید قابل مشاهده میباشند. |
|
واژههای کلیدی: اینفوزوریا، تکثیر، پرورش، غذای زنده |
|
متن کامل [PDF 546 kb]
(371 دریافت)
|
نوع مطالعه: كاربردي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1401/3/24 | پذیرش: 1401/7/10 | انتشار: 1401/7/10
|
|
|
|