[صفحه اصلی ]   [Archive] [ English ]  
:: صفحه اصلي :: درباره نشريه :: آخرين شماره :: تمام شماره‌ها :: جستجو :: ثبت نام :: ارسال مقاله :: تماس با ما ::
بخش‌های اصلی
صفحه اصلی::
اطلاعات نشریه::
آرشیو مجله و مقالات::
برای نویسندگان::
برای داوران::
ثبت نام و اشتراک::
تماس با ما::
شماره آینده::
::
جستجو در پایگاه

جستجوی پیشرفته
..
دریافت اطلاعات پایگاه
نشانی پست الکترونیک خود را برای دریافت اطلاعات و اخبار پایگاه، در کادر زیر وارد کنید.
..
پایگاه نمایه کننده
..
:: دوره 1، شماره 3 - ( 7-1393 ) ::
جلد 1 شماره 3 صفحات 20-9 برگشت به فهرست نسخه ها
معرفی مهمترین بیماری های عفونی (باکتریائی و ویروسی) ماهیان تیلاپیای پرورشی از مرحله هچری(Hatchery) تا عرضه به بازار (Grow out)
سید جلیل ذریه زهرا* ، محمد رضا مهرابی ، سهراب رضوانی گیل کلایی
چکیده:   (7404 مشاهده)

ماهی تیلاپیا یکی از مهمترین گونه­های پرورشی آبزیان در جهان بوده و نقش مهمی در اقتصاد شیلاتی بسیاری از کشورها دارد. به­دلیل وجود خصوصیات ویژه ای از جمله امکان سازگاری با محیط جدید، تولید مثل سریع و رشد مناسب در بیش از ۱۰۰ کشور جهان به­عنوان ماهی پرورشی پذیرفته شده است. در این میان وجود بیماری­های مختلف عفونی از جمله بیماری­های باکتریائی و ویروسی به­دلیل بروز تلفات گسترده و ایجاد خسارات اقتصادی قابل توجه، یکی از چالش های اساسی در روند توسعه آبزی پروری این گونه مهم محسوب می­گردند. مطالعات محققین مطرح بر روی بیماری­های ماهی تیلاپیا ثابت کرده است­که در زمان کوتاهی (2-1هفته) پس از معرفی بچه ماهیان به استخرها، احتمال آلودگی به انواع باکتری­ها و انگل­ها (منوژن­ها و تک یاخته­ها) افزایش می­یابد،  همچنین آلودگی به ایریدو ویروس­ها موجب تلفات سنگین ماهیان در ابتدای دوره پرورش می­شود. بیشترین خطر تلفات ماهیان در اواسط و اواخر دوره پرورش ناشی از وجود باکتری­های بیماری­زا  نظیر فلاووباکتریوم­ها Flavobacteriums  و به ویژه آئروموناس هاAeromonads ، استرپتوکوک ها Streptococcus،گونه­های (S.dysgalacti)، (S.iniae) وS.agalactiae) ) می­باشدکه در صورت عدم رعایت نکات ایمنی و اصول بهداشتی می­توانند موجب سپتی سمی، مننگوآنسفالیت، کاهش اشتها، لاغری، بی حالی، خونریزی­های منتشره جلدی واندام­های داخلی، اگزوفتالمی، شنای مارپیچی و زمینه ابتلا به بیماری­های توام با مرگ و میر را ایجاد نمایند. بیماری­های ویروسی ماهیان تیلاپیای پرورشی از اهمیت بیشتری برخوردار بوده و میزان ابتلا و مرگ و میر به سن، درجه حرارت آب و دیگر شرایط پرورشی بستگی دارد؛ از جمله درکشورهای پیشرو، برخی هرپس ویروس­ها Herpes-like virus در دوره لاروی، همچنین بیماری ایریدو ویروسی Iridoviral disease (IVD) و بیماری نکروز عصبی ویروسی  Viral Nervous Necrosisیا (VNN) این صنعت را با تهدیدهای جدی در دنیا مواجه نموده­اند.

واژه‌های کلیدی: ایران، تیلاپیا، بیماری‌های باکتریائی، بیماری‌های ویروسی.
متن کامل [PDF 796 kb]   (9779 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/8/17 | پذیرش: 1394/8/17 | انتشار: 1394/8/17
ارسال نظر درباره این مقاله
نام کاربری یا پست الکترونیک شما:

CAPTCHA


XML     Print


Download citation:
BibTeX | RIS | EndNote | Medlars | ProCite | Reference Manager | RefWorks
Send citation to:

Zorriehzahra, Mehrabi M, Rezvani S. Introducing of the most important rearing Tilapia infectious diseases (bacterial and viral) in hatchery phase till offer to the market (Grow out phase). 3 2014; 1 (3) :9-20
URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-30-fa.html

ذریه زهرا سید جلیل، مهرابی محمد رضا، رضوانی گیل کلایی سهراب. معرفی مهمترین بیماری های عفونی (باکتریائی و ویروسی) ماهیان تیلاپیای پرورشی از مرحله هچری(Hatchery) تا عرضه به بازار (Grow out). آبزیان زینتی. 1393; 1 (3) :9-20

URL: http://ornamentalaquatics.ir/article-1-30-fa.html



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 1، شماره 3 - ( 7-1393 ) برگشت به فهرست نسخه ها
مجله علمی-ترویجی آبزیان زینتی Journal of Ornamental Aquatics
Persian site map - English site map - Created in 0.05 seconds with 39 queries by YEKTAWEB 4645