مقاله علمی – ترویجی: میکرو ورم، روش کشت و کاربرد آن در پرورش لارو ماهیان زینتی
|
محمد امینی چرمهینی* |
دانشگاه صنعتی خاتم الأنبیاء بهبهان |
|
چکیده: (1074 مشاهده) |
در پرورش انواع آبزیان آب شیرین و شور، یکی از چالشبرانگیزترین مراحل تغذیه لاروها میباشد. در این دوره از زندگی، لاروها بسیار حساس بوده و بسیاری از آنها به غذای خاص برای تأمین نیازهای خود احتیاج دارند و در صورتیکه غذا از نظر ترکیب مواد مغذی و ویژگیهای فیزیکی از جمله اندازه و شکل، با نیازهای لارو مطابقت نداشته باشد، بقاء و رشد لاروها با مخاطره جدی مواجه خواهد شد. برای سالهای طولانی ناپلی آرتمیا اصلیترین غذای زنده با مشخصات مذکور بوده است بهطوریکه پرورش لارو بسیاری از گونهها وابسته به آن میباشد. اما هزینه زیاد و نیروی کار مورد نیاز برای تولید آن، به عنوان نقطه ضعف ناپلی آرتمیا مطرح میباشد. از اینرو، جایگزین کردن آن با سایر غذاهای زنده میتواند به رفع محدودیتهای پرورش لارو و صرفه اقتصادی نیز منجر شود. یکی از امیدوارکنندهترین گزینهها برای جایگزینی ناپلی آرتمیا، نماتودها بهویژه میکروورم میباشد. این کرم بهراحتی و با سادهترین وسایل و مواد غذایی در دسترس قابل پرورش بوده و با توجه به اندازه کوچک برای گونههای زیادی از آبزیان آب شیرین و شور قابل استفاده میباشد. همچنین میتواند با توجه به نیاز گونه خاصی به صورت هدفمند غنیسازی شود. از دیگر مزایای آن میتوان به نیاز به نیروی کار کمتر نسبت به تولید سایر انواع غذاهای زنده اشاره نمود. در این مقاله زیستشناسی، روش کشت، برداشت، نحوه استفاده، محیط کشت و ارزش غذایی و غنیسازی میکروورم ارائه شده است. |
|
واژههای کلیدی: میکروورم، روش کشت، پرورش لارو، ماهیان زینتی. |
|
متن کامل [PDF 477 kb]
(183 دریافت)
|
نوع مطالعه: كاربردي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/12/11 | پذیرش: 1400/12/16 | انتشار: 1401/4/10
|
|
|
|