:: دوره 8، شماره 2 - ( 4-1400 ) ::
جلد 8 شماره 2 صفحات 7-1 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی- پژوهشی: بررسی تاثیر تغذیه ماهی زینتی گوپی (Poecilia reticulata) با ناپلی گارد و آرتمیا گارد (فنآوری تولید داخلی مایع نگهدارنده آرتمیا بر پایه عصاره گیاهی) بر شاخص‌های میزان تلفات، بچه‌زایی مولدین و بقاء نوزادان
علی نکوئی فرد* ، مسعود صیدگر ، صابر شیری، اسد عباسپورانبی، هادی غفاری
مرکزتحقیقات آرتمیای کشور
چکیده:   (1504 مشاهده)
در این تحقیق تاثیر ناپلیوس آرتمیا (ناپلی گارد) و آرتمیای بالغ (آرتمیا گارد) در مایع نگهدارنده بر پایه عصاره هیدروالکلی بادرنجبویه و سیر، به منظور معرفی محصولات نوین آرتمیا به عنوان غذای آبزیان با توان تولید داخلی جهت استفاده در مراکز تکثیر و پرورش ماهیان زینتی و تاثیر آن بر شاخص‌های میزان تلفات مولدین، زادآوری و بقاء نوزادان ماهی گوپی(Poecilia reticulata) مطالعه و ارزیابی گردید. نتایج فارمی به‌دست آمده نشان‌دهنده بهبود میانگین تلفات (درصد) ماهیان مولد گوپی در تیمار تغذیه‌ای با ناپلی گارد در مولدین ماده نسبت به سایر گروه‌های آزمون (05/0>p) و نیز افزایش میانگین بقاء لاروها در تیمارهای مختلف با اختلاف معنی‌دار در گروه آزمون تغذیه‌ای با آرتمیای زنده بود (05/0>p). براساس نتایج این بررسی می‌توان پیشنهاد استفاده از فناوری آرتمیا گارد و ناپلی گارد با جایگزینی تغذیه با آرتمیای زنده و منجمد در مراکز تکثیر ماهیان زینتی اولاً، ایمنی زیستی در این مراکز به‌واسطه جلوگیری از ورود عوامل بیماری‌زای مخاطره‌آمیز رعایت شده و دوستدار محیط زیست می‌باشد، دوماً، نیاز به سرمایه‌گذاری سیستم تفریخگاه سیست آرتمیا و نیروی کار مرتفع می‌شود و سوماً، سهل‌الوصول بوده و استفاده از آن راحت و آسان است.
واژه‌های کلیدی: آرتمیا اورمیانا، گوپی، ناپلیوس، عصاره گیاهی، آبزیان
متن کامل [PDF 822 kb]   (231 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1400/2/26 | پذیرش: 1400/4/10 | انتشار: 1400/4/10


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 2 - ( 4-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها