مقاله علمی- پژوهشی: بررسی تاثیر تغذیه ماهی زینتی گوپی (Poecilia reticulata) با ناپلی گارد و آرتمیا گارد (فنآوری تولید داخلی مایع نگهدارنده آرتمیا بر پایه عصاره گیاهی) بر شاخصهای میزان تلفات، بچهزایی مولدین و بقاء نوزادان
|
علی نکوئی فرد* ، مسعود صیدگر ، صابر شیری، اسد عباسپورانبی، هادی غفاری |
مرکزتحقیقات آرتمیای کشور |
|
چکیده: (1504 مشاهده) |
در این تحقیق تاثیر ناپلیوس آرتمیا (ناپلی گارد) و آرتمیای بالغ (آرتمیا گارد) در مایع نگهدارنده بر پایه عصاره هیدروالکلی بادرنجبویه و سیر، به منظور معرفی محصولات نوین آرتمیا به عنوان غذای آبزیان با توان تولید داخلی جهت استفاده در مراکز تکثیر و پرورش ماهیان زینتی و تاثیر آن بر شاخصهای میزان تلفات مولدین، زادآوری و بقاء نوزادان ماهی گوپی(Poecilia reticulata) مطالعه و ارزیابی گردید. نتایج فارمی بهدست آمده نشاندهنده بهبود میانگین تلفات (درصد) ماهیان مولد گوپی در تیمار تغذیهای با ناپلی گارد در مولدین ماده نسبت به سایر گروههای آزمون (05/0>p) و نیز افزایش میانگین بقاء لاروها در تیمارهای مختلف با اختلاف معنیدار در گروه آزمون تغذیهای با آرتمیای زنده بود (05/0>p). براساس نتایج این بررسی میتوان پیشنهاد استفاده از فناوری آرتمیا گارد و ناپلی گارد با جایگزینی تغذیه با آرتمیای زنده و منجمد در مراکز تکثیر ماهیان زینتی اولاً، ایمنی زیستی در این مراکز بهواسطه جلوگیری از ورود عوامل بیماریزای مخاطرهآمیز رعایت شده و دوستدار محیط زیست میباشد، دوماً، نیاز به سرمایهگذاری سیستم تفریخگاه سیست آرتمیا و نیروی کار مرتفع میشود و سوماً، سهلالوصول بوده و استفاده از آن راحت و آسان است. |
|
واژههای کلیدی: آرتمیا اورمیانا، گوپی، ناپلیوس، عصاره گیاهی، آبزیان |
|
متن کامل [PDF 822 kb]
(231 دریافت)
|
نوع مطالعه: كاربردي |
موضوع مقاله:
تخصصي دریافت: 1400/2/26 | پذیرش: 1400/4/10 | انتشار: 1400/4/10
|
|
|
|