:: دوره 8، شماره 1 - ( 1-1400 ) ::
جلد 8 شماره 1 صفحات 28-19 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله علمی-ترویجی: غذاهای زنده در تغذیه لارو ماهیان آکواریومی
محمدحسین خانجانی* ، ابراهیم جمالدینی
دانشگاه جیرفت
چکیده:   (1633 مشاهده)
   در مراکز تکثیر، استفاده از غذاهای زنده به‌ویژه در اولین تغذیه برای لارو ماهیان آکواریومی حائز اهمیت است. غذاهای زنده مهم که در صنعت آبزی‌پروری ماهیان آکواریومی استفاده می‌شوند بیشتر شامل روتیفرها در دو نوع کوچک با اندازه 110-50 میکرون و بزرگ با اندازه 200-100 میکرون، آرتمیا و کپه‌پود می‌باشند. لارو ماهیان آکواریومی دریایی عمدتاً از کپه‌پودها تغذیه می‌کنند اما دستورالعمل تولید کپه‌پودها به عنوان غذای زنده در مراکز تکثیر به‌خوبی توسعه‌ نیافته است چون مصرف غذا و سیستم گوارشی کپه پودها متفاوت از سایر غذاهای زنده نظیر روتیفر و آرتمیا می‌باشد. کپه‌پودها به لحاظ ارزش غذایی ارزشمند هستند به‌طوری‌که حاوی اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره نظیر ایکوزاهگزانوئیک اسید، دیکوزا هگزانوئیک اسید و آراشیدونیک اسید هستند. روتیفرها و ناپلی آرتمیا به لحاظ میزان اسیدهای چرب غیراشباع بلند زنجیره، فقیر هستند که لازم است غنی‌سازی گردند و کیفیت تغذیه‌ای آنها را می‌توان از طریق غنی‌سازی بهبود داد. در مطالعه حاضر به اهمیت غذاهای زنده در تغذیه لارو ماهیان آکواریومی پرداخته می‌شود.
 
واژه‌های کلیدی: غذاهای زنده، تغذیه، ماهیان آکواریومی، لارو
متن کامل [PDF 789 kb]   (325 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1399/12/22 | پذیرش: 1400/1/10 | انتشار: 1400/1/10


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 8، شماره 1 - ( 1-1400 ) برگشت به فهرست نسخه ها