fa
jalali
1396
7
1
gregorian
2017
10
1
4
3
online
1
fulltext
fa
بررسی اثر دما و غلظت جلبک Dunaliella salina بر بقاء Artemia urmiana بالغ در طول دوره های مختلف حیات شرایط آزمایشگاهی
Effect of temprature and Dunaliella salina concentration on Artemia urmiana adult during diffrent stages of life in vitro conditions
از آنجا که آرتمیا به عنوان غذای زنده در تغذیه اکثر ماهیان زینتی نقش بسیاری دارد لذا بررسی رشد بهینه و شرایط مطلوب بقای این گونه مفید برای تولید و پرورش بهینه آن بسیار حائز اهمیت می باشد. در این تحقیق به منظور بررسی بقاء و طول عمر Artemia urmiana بالغ در طول دوره های مختلف حیات، اثرات فاکتورهای دما در دو محدوده دمایی 20و 27 درجه سانتی گراد و دو غلظت جلبک Dunaliella salina با تراکم 500،000 و 1،600،000 سلول در هر لیتر و در شوری 60 میلی گرم در لیتر در چهار تیمار و در شرایط آزمایشگاهی بررسی گردید. آزمون تجزیه واریانس یک طرفه نشان داد که تفاوت طول عمر در دوره تولید مثل بین تیمارها معنی دار نبوده است. همچنین در غلظت بالای جلبکی - در هر دو محدوده حرارتی - به نظر میرسد طول عمر کاهش یافته است. با مشاهده نتایج بدست آمده از اثر فاکتور دما مشخص شد که طول عمر در دوره تولید مثل در درجه حرارت 20 درجه سانتی گراد بیشتر از درجه حرارت 27 درجه سانتی گراد بوده است.آنالیز آماری هیچ ارتباط معنی داری بین طول عمر یا بقاء آرتمیا در دما های مختلف نشان نداد.
Ever since the Artemia as per live feed shows an important role in the most ornamental fish feeding, so aninvestigation on optimal growth and survival conditions of this favorable species would be very important for its breeding and propagation. In this research the in vitro effects of water temperature and And two concentrations of algal cells Dunaliellas alinain order to study the survival and longevity of adult Artemia urmiana from mating to the death has been investigated At two different temperatures and 60 ppm of salinity in through four treatments. The One-way ANOVA analysis illustrated that there was no significant statistical difference amongs treatments in case of longevity during reproduction. Also, in high concentrations of algae- both temperature range- it seems that the longevity have fallen. Although the statistical analysis revealed no significant relationship between longevity or the survival of Artemia at different temperatures, the results obtained from the effect of temperature factor showed that the longevity during reproductive period was higher in 20° C in comparison with 27° C.
Artemia urmiana, Survival, Longevity, Dunaliella salina, Temperature
کلمات کلیدی: Artemia urmiana , میزان مرگ و میر , جلبک Dunaliellasalina, طول عمر, درجه حرارت
1
6
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-40-1&slc_lang=fa&sid=1
2016/05/6
1395/2/17
2017/11/7
1396/8/16
hamideh
amirasadi mavaloo
Tehran university
حمیده
امیراسدی موالو
h.amirasadi@gmail.com
003194753284600584
003194753284600584
No
دانشگاه تهران
Arash
javanshir khoii
Tehran university
آرش
جوانشیر خوئی
arashjavanshir@ut.ac.ir
003194753284600585
003194753284600585
Yes
دانشگاه تهران
hadi
poorbagher
Tehran university
هادی
پورباقر
poorbagher@ut.ac.ir
003194753284600586
003194753284600586
No
دانشگاه تهران
fa
مقایسه تحلیل مدل لجستیک لجیت و پروبیت در تفکیک پذیری انواع روغن روی سوروم برحسب قد و وزن
Comparing logit and probit logistic regression in classification of treatment on Heros severous based on hight and weight
در این مقاله هدف برآورد گروههای تیماری تغذیه ماهی زینتی سوروم (Heros severous) براساس شاخص های مشاهده شده قد، وزن و سن میباشد. بدین منظور 300 عدد ماهی به ترتیب با میانگین وزن و طول اولیه 02/0±5/0گرم و 25/0±2/2 سانتیمتر در غالب سه گروه تیمار هر گروه با شش تکرار (تیمار تغذیه شده با مخلوط مساوی روغن ماهی و روغن سویا:C و تیمار تغذیه شده با روغن سویاB: و تیمار تغذیه شده با روغن ماهی A:) با جیرههای آزمایشی ایزونایتروژنوس تغذیه و هر پانزده روز یکبار زیست سنجی شدند. داده های به دست آمده به منظور برآورد تفکیک پذیری سه گروه تیمار (هر گروه با شش تکرار)از دو تحلیل پرکاربرد مدلهای «لجیت تجمعی» و «پروبیت تجمعی» استفاده گردید. همچنین در هر یک از این دو مدل با حذف پسرو(Backward elimination)مدلهای بهینه بدست آمده و در نهایت دو مدل حاصل با هم مقایسه و بهترین آنها مشخص گردید، و مدل لجستیک با تابع ربط لجیت به عنوان برآورد بهتر معرفی میگردد.
Estimating the feed treatment groups of ornamental fish, Heros severus, based on weight and length gain through the rearing time, is the aim of the present study. 300 gold severum with initial weight and length of 0/5±0/02 g and 2/2±0/25 cm, respectively were divided into three treatments, each with six replicates (TA: Specimens feed with diet contain fish oil; TB: Specimens feed with diet contain soybean oil; TC: specimens feed with diet contain equal shares of fish oil and soybean oil). Feeding trail with Iso-nitrogenous diets lasts for 90 days and every fifteen days fish biometry were being practiced. Regard to the classification of the three treatments, practical models including “cumulative logit” and “cumulative probiot” were used. Moreover through “Backward elimination” the best models were obtained and being compared. Logistic model with logit link function being introduced as the best result.
: Logistic regression, Cumulative logit, Cumulative probiot, Treatment, Backward elimination, Ornamental fish, Severum
رگرسیون لجستیک, لجیت تجمعی, پروبیت تجمعی, تیمار, حذف پسرو, ماهی زینتی سوروم
7
13
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-72-1&slc_lang=fa&sid=1
2016/05/62017/02/5
1395/11/17
2017/11/72017/11/7
1396/8/16
Pavin
Azhdari
Tehran North Branch, Islamic Azad University
پروین
اژدری
par_azhdari@yahoo.com
003194753284600587
003194753284600587
Yes
دانشگاه آزاد واحد تهران شمال
fa
شاخصهای ارزیابی سلامتی و رفاه آبزیان در تحقیقات آزمایشگاهی
Indicators to assess health and welfare of aquatic animals in laboratory research
از دهه 1950 میلادی به این سو، همه خواهان بالا رفتن استانداردهای مدلهای حیوانی شدند؛ زیرا به عنوان شاخهای از علم، منجر به بهبود کیفیت آزمایشها و رفاه حیوانات میگردید. بسیاری از گروههای حمایت از حیوانات در دنیا به طور کلی مخالف هر گونه استفاده از حیوان در آزمایشگاه بودهاند همین فعالیتهای گروهی و مردمی و سازمانهای حمایت از حیوانات، منجر به ایجاد قوانینی جهت حمایت از حیوانات در پژوهش گردید. تعریف نمودن مفهوم رفاه ماهیان در مقایسه با سایر حیوانات، امری دشوار است اما میتوان آن را به عنوان تلاشی برای فراهم کردن شرایط مساعد سلامتی توصیف نمود تا ماهی بتواند خصوصیات طبیعی رفتاری، اجتماعی و فیزیولوژیکی را از خود نشان دهد. طی 30 سال گذشته، بحثهای مهمی درباره توانایی ماهی برای درک استرس، رنج، سختی، ترس یا درد وجود داشته است. به علاوه، نشان داده شده است که ماهیان و از جمله ماهیان زینتی میتواند تجربیات منفی را به خاطر آورد که این امر، ظرفیت رفتاری و شناختی ماهی را برای پردازش اطلاعات مختلف و انجام واکنش مناسب نشان میدهد. برای اجرای مسئولانه پژوهشهای حیوانی لازم است که علاوه بر شناخت و رعایت حقوق حیوانات، جوهره و روح این مقررات یعنی به حداقل رساندن کاربرد حیوانات و تقویت کیفیت زندگی سوژههای حیوانی، بیشتر مورد توجه پژوهشگران، مدیران و افراد ذیربط قرار گیرد.
From the 1950s onwards, were all in favor of raising the standards of animal models because as a branch of science, leading to improved quality and animal welfare were tested. The definition of the concept of the welfare of fish compared to other animals, it is difficult but it can be described as an attempt to provide health conditions to fish a natural characteristic behavioral, social and physiological of the show. Over the past 30 years, an important debate about the ability of fish to understand the stress, suffering, hardship, fear or pain there. In addition, it has been shown that fish can remember the negative experiences which, behavioral and cognitive capacity for processing fish and show the right reaction. Responsible for conducting animal research is required in addition to recognizing and respecting the rights of animals, nature and spirit of the rules is to minimize the use of animals and enhance the quality of life of an animal subject, more of interest to researchers, managers and stakeholders be.
aquatic animal welfare, animal health, improve quality, the ability to understand
رفاه آبزیان, سلامتی حیوانات, بهبود کیفیت, توانایی درک
15
21
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-27-2&slc_lang=fa&sid=1
2016/05/62017/02/52016/04/5
1395/1/17
2017/11/72017/11/72017/11/7
1396/8/16
Aliakbar
Hedayati
علی اکبر
هدایتی
Hedayati@gau.ac.ir
003194753284600601
003194753284600601
No
علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
Fatemeh
Darabitabar
فاطمه
دارابی تبار
Darabitabar@gmail.com
003194753284600602
003194753284600602
Yes
علوم وفنون دریایی خرمشهر
Fakhreiya
Shirud Mirzaee
فخریه
شیرود میرزایی
003194753284600603
003194753284600603
No
علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
fa
معرفی قلیائیت و سختی به عنوان شاخصهای موثر بر کیفیت آب
Water Quality Notes: Alkalinity and Hardness
واژههای قلیائیت(alkalinity) و سختی(hardness) اغلب به صورت معادل هم وقتی صحبت از کیفیت آب به میان میآید بکار میروند، چراکه منشاء بیشتر سختی و قلیائیت آب از سنگهای آهکی یا دولومیت در طبیعت میباشد. هنگام عبور آب از خلال سنگهای حاوی آهک (کربنات کلسیم) و دولومیت (کربنات کلسیم و منیزیم) بر روی سطح زمین مواد معدنی را با خود حمل مینماید. هنگامیکه سنگ آهک و دولومیت در آب حل شوند، نیمی از مولکول آن کلسیم یا منیزیم بوده که سختی آب را ایجاد نموده و نیمی دیگر شامل کربناتها بوده که قلیائیت اب را بوجود میآورد، از اینرو در بیشتر مواقع میزان آنها برابر میباشد. بنابراین اندازهگیریهای مجزایی داشته و اهمیت متفاوتی نیز در اکواریومها دارا میباشند. قلیائیت و سختی آب به همراه شوری و مواد جامد معلق در آن به عنوان ویژگیهایی که برای ارزیابی پارامترهای کیفی آب در نظر گرفته میشوند. اگرچه پرورشدهندگان غالباً غلظتهای این دو متغیر و مدیریت استخرها را برای حفظ قلیائیت و سختی در دامنه قابل قبول در آب اندازه میگیرند ولیکن درک روشنی از آنچه آنها اندازهگیری و مدیریت میکنند وجود ندارد. این مسئله بخاطر اینست که قلیائیت و سختی آب مواد حل شده در آب نمیباشد بلکه آنها شاخص گروههای مختلفی بوده که بر کیفیت آب و بالطبع گونه پرورشی تاثیر میگذارند. از اینرو هدف از این مقاله شرح منابع، اندازهگیری و اهمیت قلیائیت و سختی آب پرورش آبزیان میباشد.
The terms alkalinity and hardness are often used interchangeably when discussing water quality. This is because most hardness and alkalinity comes from limestone or dolomite sources in nature. When water passes through the rocks contain limestone (calcium carbonate) and dolomite (calcium and magnesium carbonate) in the ground picks up minerals on the way. When limestone and dolomite dissolve in water, one half of the molecule is calcium or magnesium (the "hardness") and the other half is the carbonate (the "alkalinity"), so most of the times they are equal. However, they are very separate measurements, and have very different importance for the aquarium. Total alkalinity and total hardness together with salinity and dissolved solid are defining characteristics in assessing the quality of water. Although aquaculturists frequently measure concentrations of these two variables and manage ponds to maintain adequate alkalinity and hardness, few have a clear understanding of what they are measuring and managing. This possibly is because alkalinity and hardness are not actual dissolved substances in water, but they are indices of concentration of groups of variables that influence water quality and production of culture species. Therefore, the purpose of this paper is to explain the sources, measurement and important of total alkalinity and hardness of culturing water.
Alkalinity, Hardness, Water quality, Culturing
قلیائیت, سختی, کیفیت آب, پرورش
23
29
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-68-1&slc_lang=fa&sid=1
2016/05/62017/02/52016/04/52016/12/13
1395/9/23
2017/11/72017/11/72017/11/72017/02/4
1395/11/16
Kiuomars
Rohani-Ghadikolaei
Iranian Fisheries Science Research Institute
کیومرث
روحانیقادیکلایی
roohani2001ir@yahoo.com
003194753284600591
003194753284600591
Yes
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
Hojatollah
Fourooghifard
Iranian Fisheries Science Research Institute
حجت ا.. فروغی فرد
فروغیفرد
fourooghifard@yahoo.com
003194753284600592
003194753284600592
No
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
Eesa
Abdolalian
Iranian Fisheries Science Research Institute
عیسی
عبدالعلیان
eesa48@yahoo.com
003194753284600593
003194753284600593
No
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
Maryam
Moezzi
Iranian Fisheries Science Research Institute
مریم
معزی
maryam_moezzi2000@yahoo.com
003194753284600594
003194753284600594
No
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
Mohammadreza
Zahedi
Iranian Fisheries Science Research Institute
محمدرضا
زاهدی
zahedi_persica@yahoo.com
003194753284600595
003194753284600595
No
موسسه تحقیقات علوم شیلاتی کشور
fa
اثرات تغذیهای اسید بوتیریک خوراکی در ماهی کلمه خزری (Rutilus caspicus) در مواجهه با استرس شوری
Effects of dietary butyric acid on salinity stress condition in Caspian roach (Rutilus caspicus)
در بررسی حاضر اثرات اسید بوتیریک خوراکی بر پارامترهای رشد و مقاومت در مواجهه با استرس شوری در ماهی کلمه خزری(Rutilus caspicus) مورد مطالعه قرار گرفته است به این منظور تعداد 300 قطعه ماهی با میانگین وزنی 03/1 ± 10 گرم تهیه شده و در 15 تانک فایبرگلاس به ابعاد 5/1 ×5/1 متر و حجم آبگیری 60 لیتر (تعداد20 قطعه ماهی در هر تانک) تقسیم شدند. در این بررسی 3 گروه تیمار و یک گروه کنترل (در سه تکرار برای هر گروه) در نظر گرفته شده و پس 2 هفته سازگاری ماهیان گروه تیمار با سطوح 5/0، 1 و 2 درصد اسید بوتیریک در جیره غذایی به مدت 60 روز تغذیه شدند. ماهیان گروه شاهد تنها با غذای پایه مورد تغذیه قرار گرفتند. پس دوره پرورش تمامی ماهیان به مدت 12 ساعت مورد مواجهه با استرس شوری 10 گرمدرلیتر قرار گرفتند و شاخصهای استرس (کورتیزول و گلوکز) در طی 72 پس از مواجهه مورد بررسی و سنجش قرار گرفت. بر اساس نتایج در تمامی گروههای تیمار تغذیه شده با سطوح متفاوت اسید بوتیریک شاخصهای رشد بهطور معنیداری در مقایسه با گروه شاهد پایینتر ثبت گردید(05/0P˂). در عین حال مقادیر کروتیزول در ماهیان گروه شاهد در زمانهای مختلف پس از تنش شوری تا 72 ساعت پس از تنش در مقایسه با گروههای تغذیه شده با جیره غذایی حاوی اسید بوتیریک پایینتر ثبت گردید. که نشان دهنده افزایش استرس در شرایط مواجهه با شوری در ماهیان گروه تیمار است
In the present study the effects of dietary butyric acid on growth indices and resistance against salinity stress in Caspian roach (Rutilus caspicus) have been studied. In this regard, 300 fish with average weight of 10 ± 1.03 were divided in 15 fiberglass tank with dimensions of 1.5 × 1.5 m and 60 liters watering capacity (20 fish per tank). In this study 3 treatment groups and one control (in three replicates) were considered, after two weeks adaptation treatment groups were fed with different levels including: 0.5, 1 and 2 % of dietary butyric acid for 60 consecutive days. Control fish just fed with basic diet. After rearing period all fish were exposed to salinity stress at 10 g/l for 12 hours and stress indices (cortisol and glucose) were monitored during 72 h post challenge. Results showed growth indices in all treatment groups that fed with different levels of butyric acid were significantly recorded lower in compare to control one (). On the other hands cortisol level in control group during 72 h post challenge were lower compare to the fish that fed with different levels of butyric acid which indicate an increase in stress in fish of treatment groups against salinity stress condition.
Butyric acid, Growth indices, Salinity stress.
اسید بوتیریک, شاخصهای رشد, تنش شوری
31
40
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-101-1&slc_lang=fa&sid=1
2016/05/62017/02/52016/04/52016/12/132017/10/13
1396/7/21
2017/11/72017/11/72017/11/72017/02/42017/11/7
1396/8/16
محمد
مازندرانی
mazandarani57@gmail.com
003194753284600604
003194753284600604
Yes
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
محمد
سوداگر
udagar_m@yahoo.com
003194753284600605
003194753284600605
No
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
ولی الله
جعفری
vjafari110@yahoo.com
003194753284600606
003194753284600606
No
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
علی
جافرنوده
mazandarani57@gmil.com
003194753284600607
003194753284600607
No
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
فرهاد
بزی
mazandarani57@gmail.com
003194753284600608
003194753284600608
No
دانشگاه علوم کشاورزی و منابع طبیعی گرگان
fa
بررسی اثرات سطوح مختلف گل رز چینی ( (Hibiscus rosasinensis به عنوان رنگدانه کارتنوئید طبیعی برمیزان تغییر رنگ و ذخیره کارتنوئید کل در عضلات
ماهی گورامی آبی ( trichopterus Trichogaster)
The effect of China Rose levels as natural carotenoids on the pigmentation and total carotenoids contents in the muscle of blue gourami
تاثیر رنگدانه طبیعی گل رز چینی بر برمیزان تغییر رنگ و ذخیره کارتنویید عضله در ماهی گورامی آبی بررسی شد. در این آزمایش 4 جیره غذایی آزمایشی شامل جیره کنترل (بدون رنگدانه)، و رز چینی در سه سطح ( 0.5، 1.5 و 2.5 درصد)در غذا تهیه شد. بچه ماهیان در 12 آکواریوم با ابعاد 30×30×60 سانتیمتر باتراکم 10 قطعه ماهی در هر آکواریوم پرورش داده شدند. بچه ماهیان بامیانگین وزنی0.02±0.52گرم به مدت70روزباجیرههای آزمایشی تغذیه نمودند. برای هر گروه آزمایشی در آزمایش اول 3 تکرار استفاده گردید. در ده هفته پرورش ماهیان میزان تغییر رنگ پوست ماهیان با دستگاه رنگ سنج پرتابل و با سنجش فاکتورهای تغییر رنگ (L*,a*,b*)مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج نشان داد ماهیانی که با جیره های گل رزچینی تغذیه کرده بودند اختلاف محسوسی نشان ندادند(0.05>P)درحالی که اندازه گیریکارتنوئیدکل نشان داد میزان کارتنوئید کل در تیمارهای تغذیه شده با گل رزچینی به طورمعنی داری بیشترازگروه کنترل بود(P<0.05) . این مطالعه نشان میدهد که کاربرد گل رزچینی باعث افزایش میزان کارتنویید در عضله ماهیان گورامی آبی شده است لذا میتواند افزایش بازارپسندی ماهیان زینتی را موجب گردد.
The effect of China Rose, a natural pigment source, was investigated on blue gourami muscle color change and carotenoid content. In this study, one control diet (without pigment) and three experimental diets containing 0.5, 1.5 and 2.5% China rose were prepared. The fish fingerlings were reared in twelve aquaria with 60×30×30 cm dimensions with stocking density of 10 fish per aquarium. The fish with average weight of 0.52 ± 0.02 g were fed in triplicate with the diets for 70 days. During the rearing period, the fish skin color was monitored using a portable colorimeter and color change factors (L*a*b*) were analyzed. Results showed that there was no marked difference among the fish fed with China Rose diets (P>0.05). However, total carotenoid content of the fish in China Rose treatments was significantly higher than that of the control group (P<0.05). This study shows that China Rose administration increases carotenoid content in blue gourami muscle, thus leads to increase in ornamental fish marketability.
China Rose, Pigmentation, Total carotenoids, Blue gourami
گل رز چینی, تغییر رنگ, کارتنویید کل, گورامی آبی
41
46
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-93-2&slc_lang=fa&sid=1
2016/05/62017/02/52016/04/52016/12/132017/10/132017/08/26
1396/6/4
2017/11/72017/11/72017/11/72017/02/42017/11/72017/11/7
1396/8/16
Maryam
Jorjani
Iranian Fisheries Science Research Institute
مریم
جرجانی
maryam_jorjani@yahoo.com
003194753284600634
003194753284600634
Yes
موسسه تحقیقات شیلات ایران
Mostafa
Sharifrohani
Agricultural Research Education; Extension Organization, Tehran, Iran
مصطفی
شریف روحانی
003194753284600635
003194753284600635
No
موسسه تحقیقات ترویج آموزس کشاورزی تهران
Amin
Mirhashemi Rostami
Iranian Fisheries Science Research Institute
امین
میرهاشمی رستمی
003194753284600636
003194753284600636
No
موسسه تحقیقات شیلات ایران
Aileen
Tan Shau Hwai
School of Biological Sciences, Universiti Sains Malaysia, 11800, Penang, Malaysia.
ایلین
تانشان هوای
003194753284600637
003194753284600637
No
دانشگاه علوم مالزی (USM)، پنانگ، مالزی