fa
jalali
1393
4
1
gregorian
2014
7
1
1
2
online
1
fulltext
fa
کاربرد میدانهای مغناطیسی ثابت بر شاخصهای فیزیکی و شیمیایی آب و تاثیر آب مغناطیسیشده بربیوفیزیولوژی ماهی قرمز حوض (Carassius auratus)
Application of a constant magnetic fields on the physicochemical parameters of the water, and magnetic water effect on goldfish (Carassius auratus) biophysiology
از آنجا که امروزه یکی از مهمترین عوامل موثر در آبزیپروری، کمیت و کیفیت آب میباشد لذا ضرورت دارد تا با بهرهگیری از الگوهای کاربردی نسبت به ارتقای بازده تولید اقدام نمود. در این راستا، مغناطیسینمودن آب از روشهای نوین جهانی در آبزیپروری بشمار میرود. بهطوریکه در این تحقیق به مطالعه اثرات میدان مغناطیسی ثابت با شدتهای 0، 5، 15 و25 میلیتسلا بر برخی شاخصهای فیزیکی و شیمیایی آب و بررسی تاثیر آب مغناطیسی شده بر میزان استرس و بازماندگی ماهی طلایی (Carassius auratus) در فواصل ماههای فروردین تا آذر سال 1392پرداخته شد. تعداد 180 عدد ماهی طلایی با میانگین وزن 48 گرم در قالب 3 تیمار با آب مغناطیسیشده با شدت 5، 15،25 میلیتسلا و یک تیمار به عنوان گروه شاهد بدون تاثیر میدان مغناطیسی (0 میلیتسلا) انجام پذیرفت. هر تیمار مشتمل بر سه تکرار و 15 عدد ماهی بود. نکته حائز اهمیت در اطلاعات ثبت شده از برخی پارامترهای فیزیکی و شیمیایی آب نظیر TDS، NO2،NO3، NH4+و O2، حاکی از اختلاف معنیدار بین تیمار شاهد با سایر تیمارها میباشد (p<0.05). همچنین شاخص هورمونی (کورتیزول) سرم خون، اختلاف معنیداری ما بین تیمارها مشاهده شد (p<0.05). نتایج حاصل مبین بهبود شاخصهای اساسی نظیر کیفیت آب، بازماندگی بالاتر و تاخیر در روند رسیدگی جنسی در تیمارهای تحت تاثیر آب مغناطیسی نسبت به ماهیان تیمار آب غیر مغناطیسی بود بهطوریکه این یافتهها میتواند نویدبخش ارائه راهبردهای مناسب کاربردی در سیستمهای پرورش و نگهداری ماهیان زینتی و ارتقای موضوع آبزیپروری در این خصوص در کشور باشد.
Indeed one of the most important factors in aquaculture, is water quality and quantity. Therefore, it is necessary to improve manufacturing efficiency by utilizing the related patterns. In this regard, the novel methods of magnetic water in aquaculture is considered.So in this study the effects of a constant magnetic field with an intensity of 0, 5, 15 and 25 mT on some physicochemical parameters of water and the effects of magnetic water on stress and survival of goldfish (Carassius auratus) in the period of April to December 2013 were studied.180 specimen of gold fish with an average weight of 48 gr in a three-intensity magnetic water treatment with 5, 15, 25 mT and a control group treated (0 mT) was performed. Each treatment consisted of three replicates and 15 fish. Physical and chemical parameters of waters such as TDS, NO2, NO3, NH4 + and O2, showed significant differences between the control and other treatments (p <0.05). Beside stress Index hormone (cortisol) in blood serum, a significant difference was observed between treatments (p <0.05).The results showed that indicators such as water quality, higher survival rate (SR) and delayed in sexual maturity observed in treatments affect the magnetic water compared to non-magnetic. Thus, these results may provide useful strategies applied in ornamental fish culture systems maintenance and increased productivity in their aquaculture.
magnetic water, growth, physiological indices, gold fish, Carassius auratus
آب مغناطیسی, رشد, شاخصهای فیزیولوژی, ماهی طلایی,Carassius auratus
1
10
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-1-2&slc_lang=fa&sid=1
2015/11/8
1394/8/17
2015/11/8
1394/8/17
M
Bahmani
محمود
بهمنی
mahmoudbahmani@gmail.com
0031947532846001305
0031947532846001305
Yes
M
Agha Kouchaki
محمد
آقا کوچکی
0031947532846001306
0031947532846001306
No
M
Takrimi NyaRad
محمد
تکریمینیاراد
0031947532846001307
0031947532846001307
No
fa
دستورالعمل برپایی آکواریوم برای ماهیان زینتی
Establishing guidelines for Ornamental fish aquarium
یکی از موضوعات مهم در امکان نگهداری و تداوم بقای ماهیان زینتی متناسب با شرایط بیواکوفیزیولوژیک آنها در شرایط پرورشی، برپایی شرایط مناسب آکواریومی میباشد بطوریکه در این میان عوامل متعددی از جمله مواد سمی ایجاد شده در آکواریوم، برآورد بیوماس ذخیرهسازی، غذا و غذادهی و طراحی و نصب و ساختار آکواریوم حائز اهمیت میباشند. در این مقاله اطلاعات فوق به عنوان دستورالعمل اجرایی جهت برپایی آکواریوم برای ماهیان تزئینی ارائه میگردد.
Establishing of appropriate conditions in the aquarium is one of the major issues in the possibility to maintain and continue the survival rate of ornamental fishes related to their bioecophysiologic condition in artificial conditions. Many factors such as toxic substances produced in the aquarium, biomass storage, food and feeding, and the design and installation of the aquarium is important. The above information is an executable instructions for setting up ornamental aquarium fish offered.
In this paper, adequate information about the executive order for establishing of ornamental aquarium fishes is presented.
aquarium, commissioning, maintenance
آکواریوم, راهاندازی, نگهداری
11
24
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-1-3&slc_lang=fa&sid=1
2015/11/82015/11/8
1394/8/17
2015/11/82015/11/8
1394/8/17
M
Bahmani
محمود
بهمنی
mahmoudbahmani@gmail.com
0031947532846005
0031947532846005
Yes
A
Hasanalipour
علیرضا
حسنعلیپور
0031947532846006
0031947532846006
No
fa
نیازمندیهای غذائی ماهیان زینتی
اگرچه نگهداری ماهی توسط انسان به سالهای بسیار دور باز میگردد و توسعه خوراکهای تجاری دارای قدمتی 60 ساله است اما در این بین تغذیه ماهیان زینتی و نیازهای غذائی آنها چندان مورد توجه قرار نگرفته است و اکثر اطلاعات موجود مربوط به این دسته از ماهیان اقتباسشده از ماهیان خوراکی میباشد. در زمینه نیازمندی ماهیان زینتی به پروتئین مطالعاتی صورت گرفته است و میزان نیاز آنها از 30 % در ماهی طلائی تا بالای 50 % در ماهی دیسکوس گزارش شده است. در زمینه چربیها و نیازمندی ماهیان زینتی به اسیدهای چرب ضروری اطلاعات جامعی در دست نیست. کربوهیدراتها از دسته ریزمغذیهائی هستند که حتی در ماهیان خوراکی کمتر مورد توجه واقع شدهاند. مطالعه در زمینه نیازمندی ماهیان به مواد معدنی با توجه به قابلیت جذب این مواد از طریق آب همیشه با مشکل مواجه بوده و تعیین میزان دقیق آن به سختی امکانپذیر است. در گزوه ویتامینها تنها میزان ویتامین ث مورد مطاله قرار گرفته و سایر ویتامینها همچنان نیاز به مطالعه بیشتر دارند. انرژی مورد نیاز ماهی از 068/ کیلوژول در روز برای تتراینئون تا 51/ کیلوژول در روز گورامی متفاوت بوده است. تغذیه ماهیان زینتی در آکواریومهای خانگی با توجه به تنوع گونههای نگهداری شده بسیار مشکل است چون هر گونه ماهی نیازها و شرایط ویژه خود را دارد و این امر تغذیه آنها را در این محیط ها دچار مشکل میکند زیرا تهیه یک جیره واحد که قادر به پوششدادن نیازهای همه گروههای ماهی در یک آکواریوم غیر ممکن است.
ماهیان زینتی, نیازهای غذائی, تغذیه, رشد.
25
30
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-1-4&slc_lang=fa&sid=1
2015/11/82015/11/82015/11/8
1394/8/17
2015/11/82015/11/82015/11/8
1394/8/17
E
Gorjipour
عینالله
گرجیپور
0031947532846007
0031947532846007
Yes
A
Ghaedi
علیرضا
قائدی
0031947532846008
0031947532846008
No
K
Pakzad
کمیل
پاکزاد
0031947532846009
0031947532846009
No
fa
بهرهگیری از تکنیکهای تولید غذای زنده در تکوین مراحل لاروی ماهیان تزئینی
Using live food technical culture for development of Ornamental fish larvae
در تکوین صنعتی کشت و پرورش ماهیان زینتی، فقدان غذای زنده مناسب به منظور تغذیه در مراحل مختلف تولید مشکلاتی را به وجود آورده است. در این مقاله به کاربرد روتیفر آب شیرین (Brachionus calyciflorus)، ناپلیوس آرتمیا، دکپسوله سیست آرتمیا و زی توده آن در ماهیان زینتی اشاره شده است.
نتایج نشان داده است روتیفر ایده آل ترین غذای زنده در مراحل ابتدایی تغذیه ماهی گورامی (Colisa lalia) است که یکی از ماهیان زینتی معروف و کوچک می باشد وقابلیت استفاده از غذاهای بزرگی چون ناپلیوس آرتمیا و مویینا را ندارد. حتی در مقایسه با زرده تخم این ماهی، استفاده از روتیفرنتایج بهتری را در رشد و بازماندگی لارو گورامی( روزهای 12-2) به دست داده است و اثرات مثبت آن تا زمانی که بتواند از آرتمیا استفاده کند (روزهای 32-13) ادامه دار بوده است.
استفاده از سیست دکپسوله آرتمیا نیز نشان داد که می تواند جایگزین مناسبی برای ناپلیوس آرتمیا یا حتی مویینا در تغذیه ماهیان زینتی باشد. بچه ماهیان زینتی گوپی (Poecilia reticulata)، مولی (Poecilia sphenops)، پلاتی (Xiphophorus maculatus)، دم شمشیری (Xiphophorus helleri) و نئون تترا (Hyphessobrycon herbertaxelrodi) به راحتی می توانند از سیست دکپسوله آرتمیا به جای ناپلیوس آرتمیا یا مویینا استفاده نمایند بدون آنکه دچار تنشی شوند یا رشد و بازماندگی آنها را دچار اختلال یا ضعف نماید.
این ویژگی ها به اضافه تکنیک های غنی سازی به منظور بهبود و افزایش کیفیت آرتمیا و روتیفر و متعاقب آن ماهیان زینتی مصرف کننده از آنها به خصوص در مرحله لاروی را می توان به توسعه کاربردی غذای زنده در کشت و پرورش ماهیان زینتی نسبت داد.
The industrial development of ornamental fish culture has been hampered by the lack of suitable live feeds for feeding the fish at the various production stages. This paper reports the recent developments in the applications of the freshwater rotifers (Brachionus calyciflorus), Artemia nauplii, decapsulated Artemia cysts and on-grown Artemia in the ornamental fish culture.Results demonstrate that the rotifers are an ideal starter feed for dwarf gourami (Colisa lalia), a typical freshwater ornamental fish species with larvae that are too small to ingest Artemia nauplii or Moina at its first feeding. Compared with the conventional yolk food, the use o f rotifers as a starter feed significantly improves the growth and survival of the gourami larvae (Days 2 -12), and the beneficial effects are extended to the subsequent Artemia-feeding phase (Days 13 -32).
Work on decapsulated Artemia cysts indicates that the cysts could be used as a substitute for Artemia nauplii or Moina in freshwater ornamental fish culture. The fry of (guppy Poecilia reticulata, molly Poecilia sphenops, platy Xiphophorus maculatus, swordtail Xiphophorus helleri and neontetra Hyphessobrycon herbertaxelrodi) could readily feed on the decapsulated cysts, and their performances in terms of stress resistance, growth and survival are comparable to or better than those fed on Artemia nauplii or Moina. This characteristic, coupled with the use of bioencapsulation technique to enhance the quality o f the on-grow n Artemia, would make the organism an ideal nursery diet for freshwater ornamental fish. All these results show that the live feeds used in marine food fish hatchery could be applied to freshwater ornamental fish culture to improve their performance.
Ornamental fish, live feeds, Rotifer, Decapsulated Artemia cysts, On-grown Artemia
ماهیان زینتی, غذای زنده, روتیفر, آرتمیا, دکپسوله و زی توده.
31
36
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-1-5&slc_lang=fa&sid=1
2015/11/82015/11/82015/11/82015/11/8
1394/8/17
2015/11/82015/11/82015/11/82015/11/8
1394/8/17
M
Hafezie
محمود
حافظیه
jhafezieh@yahoo.com
00319475328460010
00319475328460010
Yes
S
Dadgar
شهرام
دادگر
00319475328460011
00319475328460011
No
fa
کروم سنسینگ روشی نوین در کنترل بیماریهای آبزیان
Quorum sensing as a novel method for controlling aquatic disease
شیوع بیماریهایی که عامل باکتریایی دارند و نیز ایجاد بیوفیلم روی سطوح تجهیزات و محصولات آبزیپروری یکی از بزرگترین عوامل محدودکننده توسعه بخش آبزیپروری بوده است. بسیاری از گونههای باکتریایی قادر به تولید و ترشح مولکولهای پیامرسان هستند که توسط باکتریهای همجنس یا متفاوت مجاور تشخیص داده میشوند. با افزایش تراکم جمعیت باکتریایی، این مولکولها نیز در محیط خارج سلولی افزایش یافته و باکتری را قادر میسازد تا از نظر کمی حضور سایر باکتریها را درک کند. باکتریها با استفاده از این سیستم که کروم سنسینگ (ادراک حد نصاب) نامیده میشود، تغییرات بیان ژن و پاسخهای بیوشیمیایی را در تمام جمعیت هماهنگ میسازند. کروم سنسینگ در تنظیم تشکیل بیوفیلم، پروتئازها، فاکتورهای تهاجمی و سایر عوامل بیماریزا نقش دارد. با پیشرفت بیولوژی مولکولی و تکنیکهای شناسایی و نقش کروم سنسینگ در بیماریزایی میکروارگانیسمها، کروم سنسینگ یک هدف مطالعاتی برای کنترل عوامل بیماریزا شد. از آنجائیکه کروم سنسینگ وابسته به حضور مولکولهای پیامرسان و برهمکنش آنها با گیرندههای همجنس است، هر مولکول یا آنزیمی که سنتز یا تجمع مولکولهای پیامرسان را مسدود سازد، یا مانع از اتصال آنها به گیرنده شود، قادر به ایجاد تداخل در سیستم کروم سنسینگ است. یکی از هوشمندانه ترین روشها برای مقابله با باکتریهااستفاده از ترکیبات کروم سنسینگ به منظور ایجاد ادراک نادرست و به بیان دیگر به اشتباه انداختن باکتری است. به عبارت دیگر باکتریها دچار این توهم میشوند که جمعیتشان بسیار زیاد است و از این رو رشد و یا فعالیت متابولیک خود را متوقف میسازند.
Outbreaks of bacterial disease and biofilm formation on the equipment surface and aquaculture products are the main limiting factor in aquaculture. Many bacterial species produce and secrete small signal molecules which can be detected by similar or different bacteria. When bacterial population increases, the density of these signals increases in the extracellular environment and enables bacteria to monitor the quantitative amounts of others. Using this system, which called quorum sensing, the bacteria can change gene expression and coordinate biochemical responses in all the population. Quorum sensing involves in biofilm formation and production of protease, aggressive factors and other pathogenic factors. With molecular biology advances and development of detection techniques, and the role of quorum sensing in bacterial pathogenicity, quorum sensing became an interest goal in biocontrolling the pathogenic factors. Since quorum sensing is dependent to the presence of signal molecules and their interaction with cognate receptors, each molecule or enzyme which blokes the signal synthesis or them accumulation, or inhibit their binding to the receptor, can interfere with the quorum sensing. One of the smartest approaches for protection against bacteria is using quorum sensing compounds in order to generate a false perception. In another words, bacteria are illusion that the population is very high and hence cease their growth or metabolic activity.
aquaculture, quorum sensing, signal molecules, pathogenic factors
آبزیپروری, کروم سنسینگ (ادراک حد نصاب), مولکولهای پیامرسان, عوامل بیماریزا
37
46
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-1-6&slc_lang=fa&sid=1
2015/11/82015/11/82015/11/82015/11/82015/11/8
1394/8/17
2015/11/82015/11/82015/11/82015/11/82015/11/8
1394/8/17
E
Mohammadi baghmollai
عصمت
محمدیباغملایی
00319475328460012
00319475328460012
No
M
Mirbakhsh
مریم
میربخش
00319475328460013
00319475328460013
No
B
Ghaednia
بابک
قائدنیا
babak.ghaednia@gmail.com
00319475328460014
00319475328460014
Yes
fa
تأثیر پروبیوتیکها بر آبزیان
The effect of probiotics on the aquatic animals
پروبیوتیکها معمولا ارگانیزمهای زندهای هستند که وقتی به مقدار کافی تجویز شوند باعث بهبود سلامتی میزبان میشوند. امروزه، پروبیوتیکها نیز به بخش جداییناپذیر از آبزیپروری برای تولید بالا تبدیل شدهاند. پروبیوتیکهای که به صورت معمول در آبزیپروری استفاده میشوند شامل لاکتوباسیلوس، لاکتوکوکوس، لئوکونوستک، اینتروکوکوس، کارنوباکتریوم، شوانلا، باسیلوس، آئروموناس، ویبریو، اینتروباکتر، پزودوموناس، کلستریدیوم و گونههای ساکرومایسیس است، اگرچه پروبیوتیکها به عنوان مکملهای جیره مصرف میشوند ولی افزودن پروبیوتیک به طور مستقیم به عنوان مواد افزودنی به آب نیز باعث سلامتی و بهبود محیط زیست میشوند. در آبزیان، پروبیوتیکها به صورتهای مختلفی استفاده میشوند از قبیل حمامدادن، تعلیق و غذا;zwj، با این حال، مکملسازی جیرهها با پروبیوتیکها به صورت افزودنیها بهترین روش برای موفقیت در کلنیسازی و پایداری در روده استو براساس تحقیقات صورت گرفته در سطح جهان بر روی پروبیوتیکها یکپروبیوتیک مناسب باید، تحت شرایط نگهداری طولانیمدت پایدار باشد، قابلیت تکثیر داشته باشد، تحمل اسیدیته دستگاه گوارش و نمکهای صفراوی را داشته باشد، قابلیت تولید مواد ضد میکروبی علیه عوامل بیماریزا (تولید اسید، پراکسید هیدروژن و باکتریوسینهای ضدپاتوژن)داشته باشد، توانایی رقابت جهت کسب مواد مغذی حیاتی را داشته باشد، قابلیت تحریک دستگاه ایمنی میزبان را داشته باشد، ایمن ، غیر مهاجم، غیر سرطانزا و غیر بیماریزا برای میزبان باشد، محرک رشد وهمچنین سویهها باید توانایی تولید ویتامینها از جمله (بیوتین و B12) را نیز داشته باشند و همچنین طریقه مصرف پروبیوتیکها آسان باشد.
Probiotics are usually living organisms causing health improvement in the host when they are prescribed enough. Nowadays, probiotics are also changed into an inseparable part of the aquaculture for high production. The probiotics which are usually used in aquaculture include Lactobacillus, Lactococcus, Leuconostoc, Entrococcus, Carnobacterium, Bacillus, Aeromonas, Vibrio, Entrobacter, Pseudomonas, Clostridium and Saccharomyces species. Though probiotics are used as dietary supplements, adding probiotics to water directly as additives also cause health and improvement of the environment. In aquatic animals, probiotics are used as different forms such as bathing, suspension and food. However, diet supplementation using probiotics as additives is the best method for success in colony-building and stability (resistance) in intestine. According to the performed researches on the probiotics all over the world a suitable probiotic must be under the stable long-term maintenance conditions , have reproduction capability , have Acidity tolerance of the digestive system and bile salts, have the production of antimicrobial materials against pathogenic factors (producing acid, hydrogen peroxide, and antipathogenicbacteriocins) , have the competition capacity in order to get the vital nutrients, have instigation capacity of the most immunity system, be safe, non-aggressive, non-carcinogenic and non-pathogenic, have growth motive and also races should have the production capacity of vitamins including biotin and B12 and the probiotic usage method should be easy.
Probiotics, living organisms, the host health
پروبیوتیکها, ارگانیزمهای زنده, سلامتی, میزبان.
47
50
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-1-7&slc_lang=fa&sid=1
2015/11/82015/11/82015/11/82015/11/82015/11/82015/11/8
1394/8/17
2015/11/82015/11/82015/11/82015/11/82015/11/82015/11/8
1394/8/17
A
Mahianeh
عبدالحمید
ماهیانه
maslll2000@yahoo.com
00319475328460015
00319475328460015
Yes
M
Jafari
مهدیه
جعفری
00319475328460016
00319475328460016
No
fa
اصول برنامه ریزی تولید وعرضه فرآورده های شیلاتی
Principles for fishery productions and marketing
For achievement an efficient management in food processing centers all of the factors that they may effects the products should be considered. These factors are including planning, designing, site selection, instruction, requirements, production capacity, and cost and marketing management. For food marketing all of the marketing factors also should be studied. These factors can be included scientific, economic, consumer culture and society. Like other foods, establish a fishery processing center is required to considered many factors from production to market. Comparing to the other food processing the fishery processing is more sensitive. This sensitive is because the fish compositions. Therefore, for fishery processing and marketing need to prepare special production condition, storage, transportation and marketing. In this extension paper we tried to explain some points which are important in fishery products from processing to marketing in simple word.
Management, fish processing, marketing, fish product
51
55
http://ornamentalaquatics.ir/browse.php?a_code=A-10-1-8&slc_lang=fa&sid=1
2015/11/82015/11/82015/11/82015/11/82015/11/82015/11/82015/11/8
1394/8/17
2015/11/82015/11/82015/11/82015/11/82015/11/82015/11/82015/11/8
1394/8/17
Y
Moradi
یزدان
مرادی
ymorady@yahoo.com
00319475328460017
00319475328460017
Yes