@article{ author = {}, title = {}, abstract ={}, Keywords = {}, volume = {4}, Number = {2}, pages = {1-5}, publisher = {4}, title_fa = {امکان دورگه‌گیری گوپی (Poecilia reticulata) و پلاتی (Xiphophorus maculatus) و بررسی شاخص‌های رشد و تولید مثلی لارو‌های حاصله}, abstract_fa ={از اواخر قرن نوزدهم، مطالعات زیادی راجع به دورگه‌گیری در ماهیان انجام شده است. دورگه‌گیری یکی از روش‌های کاربردی اصلاح‌نژاد در آبزیان جهت افزایش توان تولید، افزایش نرخ رشد، دستکاری نسبت جنسی در لارو‌ها، تولید نوزادان عقیم، بهبود کیفیت گوشت، افزایش مقاومت نسبت به بیماری‌ها و برای بهبود صفات دیگری که منجر‌ به بالابردن سودآوری ماهی می شود. از آن­جا‌ که ماهی‌های زینتی به دلیل زیبایی ظاهری و گونه‌های متفاوت خود همواره مورد توجه قرار داشته­اند و مطالعات کمی نیز برروی آن‌ها انجام شده‌است، لذا در این آزمایش امکان دورگه‌گیری بین ماهی گوپی و پلاتی و همچنین بررسی شاخص‌های رشد و تولید مثلی زاده‌ها مورد بررسی قرار گرفت. در این آزمایش از لارو گوپی و پلاتی با سن تقریبی 4 هفته استفاده شد. تعداد 36 قطعه گوپی با نسبت جنسی 1:2 ماده به نر و 36 قطعه پلاتی با نسبت جنسی 1:2 ماده به نر داخل 12 اکواریوم قرار گرفتند. ماهی­ها در قالب طرح کاملا تصادفی در 4 تیمار و 3 تکرار شامل گوپی نر پلاتی ماده، گوپی ماده پلاتی نر، گوپی نر گوپی ماده، پلاتی نر پلاتی ماده تقسیم­بندی شده و با جیره غذایی بیومار تغذیه شدند. امکان دورگه‌گیری بین ماهیان گوپی و پلاتی مورد بررسی قرار گرفت و نتایج آزمایش نشان داد که در تیمارهایی که انتظار ایجاد دورگه وجود داشت هیچ بارداری مشاهده نشد و لاروی حاصل نیامد.}, keywords_fa = {دورگه, هیبرید, ماهی گوپی, ماهی پلاتی, آکواریوم}, url = {http://ornamentalaquatics.ir/article-1-146-en.html}, eprint = {http://ornamentalaquatics.ir/article-1-146-en.pdf}, journal = {Journal of Ornamental Aquatics}, issn = {2423-4575}, eissn = {2423-4575}, year = {2017} } @article{ author = {}, title = {}, abstract ={}, Keywords = {}, volume = {4}, Number = {2}, pages = {7-11}, publisher = {4}, title_fa = {ارزیابی منابع مختلف پروتئینی جیره غذایی بر روی رشد و بازماندگی لارو ماهی دیسکس(Symphysodon discus)}, abstract_fa ={علاقه­مندان به آکوآریوم در سراسر جهان قرار گرفته است. اگرچه این ماهی بومی آمریکای جنوبی و حوضه رودخانه آمازون است ولی تکثیر­کنندگان بسیاری از اروپا، آمریکا و آسیا علاقه­مند به مطالعه بر روی تکثیر و پرورش ماهی دیسکس در شرایط آکوآریومی شده­اند. مشکل اصلی در تکثیر این ماهی ارزشمند تغذیه لاروی آن است زیرا به طور طبیعی لارو این ماهی فقط از موکوس بدن والدین خود تغذیه نموده و تاکنون جیره غذایی جایگزین و مناسبی به جای موکوس والدین معرفی نشده است. در این تحقیق به بررسی چند جیره ترکیبی با منابع پروتئینی مختلف با پایه زرده تخم­مرغ و تخم ماهی قزل­آلا و منابع دیگری مانند پودر دافنی، پودر آرتمیا، جلبک اسپیرولینا، پودر سویا در قالب هشت جیره با ترکیبات: (1J: 10% آگار آگار+ 30% پودر جلبک اسپیرو لینا+ 30% زرده تخم­مرغ نیمه­پخته + 28% پودر آرتمیا + 2% ویتامین. 2J: 10% آگار آگار + 30% پودر جلبک اسپیرو لینا + 30% زرده تخم­مرغ نیمه پخته +28% پودر دافنی + 2% ویتامین.  3J: 10% آگار آگار + 30% پودر جلبک اسپیرو لینا +28 % زرده تخم­مرغ نیمه پخته +28 %پودر آرتمیا+ 2% ویتامین. 4J: 10% آگار آگار + 30% پودر جلبک اسپیرو لینا +28 % زرده تخم مرغ نیمه پخته +10 % پودر آرتمیا +10% پودر دافنی +10% پودر سویا +2% ویتامین.  5J: 10% آگار آگار + 30% پودر جلبک اسپیرو لینا+30% تخم قزل­آلا + 28% پودر سویا+ 2% ویتامین.  6J: 10% آگار آگار + 30% پودر جلبک اسپیرو­لینا + 30% تخم قزل­آلا­+ 28% پودر آرتمیا­+ 2% ویتامین. 7J: 10% آگار آگار + 30% پودر جلبک اسپیرو­لینا + 30% تخم قزل­آلا + 28% پودردافنی + 2% ویتامین. 8J: 10% آگار آگار + 30% پودر جلبک اسپیرو­لینا +28 %تخم قزل­آلا +10%پودر آرتمیا +10% پودر دافنی +10 % پودر سویا +2 % ویتامین) و سه تکرار برای هر کدام، به منظور غذای جایگزین موکوس والدین پرداخته­ایم و نتایج حاصل را با گروه شاهد M که لاروها از موکوس والدین تغذیه کردند، مقایسه نمودیم. نتایج نشان داد که در شاخص درصد بقا در تیمارها، اختلاف معنی­داری مشاهده شد (05/0­p<) و در تیمار 7J بیشترین میزان بقا دیده شد. در شاخص ضریب تبدیل غذایی اختلاف معنی­داری مشاهده شد (05/0p<) و در تیمار M بهترین نتیجه حاصل گردید. در برخی از شاخص­های رشد مانند: درصد افزایش وزن بدن، رشد ویژه و رشد روزانه از لحاظ آماری در بین تیمارها اختلاف معنی­دار وجود ندارد (05/0p>). نتایج بدست آمده از این تحقیق حاکی از این بود که بالاترین نرخ بقا در تیمار 7J مشاهده گردید و با توجه به این که هدف اصلی این تحقیق تهیه جیره­ای جایگزین با هدف گذر از مرحله تغذیه والدینی لارو ماهی دیسکس بوده و اختلاف معنی­داری در شاخص­های رشد مشاهده نشد، می­توان جیره 7J را به عنوان جیره متعادل جایگزین موکوس والدین برای تغذیه لاروهای ماهی دیسکس تا رسیدن به تغدیه از غذای زنده مورد استفاده قرار داد.}, keywords_fa = {لارو ماهی دیسکس, مرحله تغذیه والدینی, جیره مصنوعی, زرده تخم مرغ, تخم ماهی قزل‌آلا}, url = {http://ornamentalaquatics.ir/article-1-147-en.html}, eprint = {http://ornamentalaquatics.ir/article-1-147-en.pdf}, journal = {Journal of Ornamental Aquatics}, issn = {2423-4575}, eissn = {2423-4575}, year = {2017} } @article{ author = {yazdanpanahgoharrizi, laleh and Zorriehzahra, Jalil}, title = {Exotic Koi herpesvirus disease in ornamental fishes}, abstract ={Koi herpesvirus is a highly contagious viral disease that can cause significant morbidity and mortality in koi fish. Several cases have been reported in North American and European as well as Asia. Iran with targeted care, breeding centers have kidney disease and deaths will be investigated and care to prevent its spread. This virus is of the herpes family. Disease in Koi fish and common carp has been detected, but it seems that other species of Cyprinidae including goldfish could be uncommon. It is believed that this virus affects other fish can stay alive. New research on grass carp, golden carp and common Karas is ongoing. Since viruses can hide and survive for as long time so the fish are exposed to potential carriers of the virus and improved patient should be taken into account. Study on rapid diagnosis methods, control and prevention of mentioned disease have the important role in the aquaculture.}, Keywords = {Koi, Ornamental fish, Virus diseases, Herpesvirus}, volume = {4}, Number = {2}, pages = {13-17}, publisher = {4}, title_fa = {بیماری اگزوتیک کوی هرپس ویروس در ماهیان زینتی}, abstract_fa ={هرپس ویروس ماهی کوی نوعی بیماری ویروسی بسیار مسری در میان ماهیان کوی است که می‌تواند باعث ابتلای قابل توجه و مرگ و میر شدید در میان ماهیان کوی شود. موارد متعددی در آمریکا و اروپا و نیز آسیا گزارش شده است. در ایران با مراقبت‌های هدفمند، کلیه مراکز پرورشی واجد بیماری و تلفات تحت بررسی و مراقبت قرار گرفته تا از شیوع آن جلوگیری بعمل آید. این بیماری برای اولین بار توسط رحمتی هولاسو و همکاران در سال 1395 در کشور گزارش گردید و به وسیله روش‌های مولکولی و آسیب شناسی مورد تایید قرار گرفته است. این ویروس از خانواده هرپس ویروس‌ها[1] میباشد. بیماری در میان ماهیان کوی و کپور معمولی تشخیص داده شده است ولی به نظر می‌رسد سایر گونه‌های کپورماهیان از جمله گلدفیش‌ها به این بیماری مبتلا نمی‌شوند. دیگر اعتقاد بر این است که این ویروس در ماهیان مبتلا می‌تواند زنده و باقی بماند. تحقیقات جدیدی بر روی کپور علفخوار[2]، کپور طلایی معمولی[3] و کاراس[4] در حال انجام می‌باشد. از آنجایی‌که ویروس‌ها توانایی مخفی شدن و زنده ماندن تا مدت زمان طولانی را دارند لذا ماهیان در معرض و بهبود یافته از بیماری بایستی به‌عنوان ناقلین بالقوه این ویروس در نظر گرفته شوند. بررسی راههای تشخیص سریع ، کنترل و پیشگیری از این بیماری دارای نقش و اهمیت فراوانی در آبزی پروری می‌باشد.   [1] -Herpes viruses cyprinid [2] -Grass Carp [3] -Golden Carp [4] -Crucian carp}, keywords_fa = {بیماری ویروسی, هرپس ویروس, ماهی کوی}, url = {http://ornamentalaquatics.ir/article-1-140-en.html}, eprint = {http://ornamentalaquatics.ir/article-1-140-en.pdf}, journal = {Journal of Ornamental Aquatics}, issn = {2423-4575}, eissn = {2423-4575}, year = {2017} } @article{ author = {}, title = {}, abstract ={}, Keywords = {}, volume = {4}, Number = {2}, pages = {19-32}, publisher = {4}, title_fa = {معرفی آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی برای حفظ کیفیت فرآورده‌های شیلاتی}, abstract_fa ={گونه ­های اکسیژن فعال و رادیکال­های آزاد طی تنفس سلولی در انسان­ها و موجودات هوازی دیگر تولید میشوند. این ترکیبات نقش مهمی را در بروز بعضی بیماری­ها مانند اختلالات عصبی، فشار خون بالا، التهاب، سرطان، دیابت­ها، بیماری آلزایمر و بیماری پارکینسون دارند. رادیکال­های آزاد ترکیبات ناپایداری هستند که به سرعت با دیگر مواد یا مولکول­ها در بدن واکنش داده و منجر به آسیب سلولی و بافتی می­گردند. علاوه بر تولید فیزیولوژیکی گونه­های اکسیژن فعال و رادیکال­های آزاد، اکسیداسیون چربی­ها و روغن­های موجود در فرآورده­های غذایی در طی تولید و نگهداری منجر به تولید محصولات نامطلوب ثانویه پراکسیداسیون چربی می­شود.. آنتی اکسیدان­ ماده­ای است که به طور قابل توجهی از اکسیداسیون ممانعت می­کند و آن را به تأخیر می­اندازد. مواد آنتی اکسیدانی موجود در غذاها نقش مهمی بعنوان فاکتورهای مؤثر بر سلامت ایفا می­کنند واز بدن در برابراسترس اکسیداسیونی محافظت می­کنند به منظور جلوگیری از پراکسیداسیون چربی­ها در محصولات غذایی و صنایع دارویی بیشتر از آنتی اکسیدان­های سنتزی مانند بوتیل هیدروکسیل تولوئن([1]BHT)، بوتیل هیدرکسیل آنیزول (BHA[2])، ترتیاری بوتیل هیدروکینون (TBHQ[3]) و پروپیل گالات(PG[4]) استفاده می­شد. بعلت خطرات سلامتی بالقوه آنتی­اکسیدان­های مصنوعی،تحقیق بر روی آنتی­اکسیدان­های طبیعی و ایمن، ضروری است. در سال­های اخیر با توجه به سلامت مصر ف­کننده و نگرانی­ها درباره ایمنی مواد غذایی، توجه زیادی به استفاده از آنتی­کسیدان­های طبیعی مانند ترکیبات پلی فنلی موجود در میوه و گیاهان شده است.   [1] Butylated hydroxytoluene [2] Butyl hydroxyanisole [3] Tert-Butylhydroquinone [4] Propyl gallates}, keywords_fa = {اکسیداسیون, آنتی‌اکسیدان‌های طبیعی, رادیکال آزاد, فرآورده‌های شیلاتی}, url = {http://ornamentalaquatics.ir/article-1-124-en.html}, eprint = {http://ornamentalaquatics.ir/article-1-124-en.pdf}, journal = {Journal of Ornamental Aquatics}, issn = {2423-4575}, eissn = {2423-4575}, year = {2017} } @article{ author = {Mooraki, Nargess and Nahavandy, Rez}, title = {}, abstract ={}, Keywords = {}, volume = {4}, Number = {2}, pages = {33-38}, publisher = {4}, title_fa = {مقایسه تحلیل ممیزی خطی و نزدیک ترین همسایه برای دسته بندی تیمارهای تغذیهای ماهی سوروم (Heros severous) با توجه به متغییرهای رشد}, abstract_fa ={در این مقاله هدف برآورد گروه‌های تیمار تغذیه ماهی زینتی سوروم (Heros severous) براساس شاخص های مشاهده شده قد، وزن و سن می باشد. بدین منظور 300 عدد ماهی به ترتیب با میانگین وزن و طول اولیه 02/0±5/0گرم و 25/0±2/2 سانتی‌متر در غالب سه گروه تیمار هر گروه با شش تکرار (تیمار تغذیه شده با مخلوط مساوی روغن ماهی و روغن سویا:C  و تیمار تغذیه شده با روغن سویاB: و تیمار تغذیه شده با روغن ماهی A:) با جیره های آزمایشی ایزونایتروژنوس تغذیه هر پانزده روز یکبار زیست سنجی شدند. داده های بدست آمده به منظور یافتن بهترین کلاس برای یک ماهی بطوری که با اعضا آن کلاس کمترین فاصله را داشته باشد، از دو تـحـلـیـل آمـاری شـامـل تـحلیل مـمیزی خـطـی (Discrimination linear analysis)و نـزدیـک تـریـن هـمـسایه(k- nearest Neighbor) استفاده شد. نتایج حاصل از دو مدل مقایسه و مشخص شد که مدل نزدیک ترین همسایه در رده بندی ماهیان براساس نوع تغذیه با توجه به متغیر های قد و وزن و زمان نسبت به تحلیل ممیزی خطی توصیف نسبتا مناسب تری بدست می دهد.}, keywords_fa = {ماهی زینتی, تغذیه, تحلیل آماری, تحلیل ممیزی خطی, K- نزدیکترین همسایه. }, url = {http://ornamentalaquatics.ir/article-1-136-en.html}, eprint = {http://ornamentalaquatics.ir/article-1-136-en.pdf}, journal = {Journal of Ornamental Aquatics}, issn = {2423-4575}, eissn = {2423-4575}, year = {2017} } @article{ author = {}, title = {}, abstract ={}, Keywords = {}, volume = {4}, Number = {2}, pages = {39-43}, publisher = {4}, title_fa = {هزینه – فایده IMTA: مقایسه‌ای از راندمان تولید صدف‌های ماسل و گیاهان آبزی (جلبک‌های دریایی)}, abstract_fa ={این مقاله مقایسه­ای از ظرفیت بیوفیلتری و هزینه فایده صدف ماسل آبی ((Mytilus edulis و جلبک­های دریایی (Kelps) در طرح یکپارچه پرورش چندگانه آبزیان (IMTA) بر اساس تجارب به دست آمده در ایرلند و دانمارک است. ضرورت نگرش اقتصادی به سیستم بیوفیلتری: با توجه به قابلیت جذب مقادیر نیتروژن، صدف­ها پالایش­کننده (بیوفیلتر) بهتری از جلبک­ها هستند و هزینه بیوفیلتری صدف 30 – 11 یورو به ازاء هر کیلوگرم ازت خارج شده از سیستم می­باشد. ولی هزینه­های تولید جلبک های Laminaria digitata 672 – 209  یورو  و Alaria esculenta   1013 یورو به ازاء هر کیلوگرم ازت خارج شده از سیستم در شرایط آزمایشگاه و شرایط در دریا است.           جلبک دریایی (Saccarina latissima) هزینه تولید 38 – 10 یورو به ازاء هر کیلوگرم ازت خارج شده از سیستم دارد و قبل از انتخاب بیوفیلترها باید از مضرات آن­ها هم اطلاع داشت بطور مثال برای جلبک­ها به غیر از هزینه­ها، پرندگانی مثل اردک­ها و همچنین موجودات چسبنده به مجموعه اضافه می­شوند.}, keywords_fa = {ماسل, گیاهان آبزی, جلبک}, url = {http://ornamentalaquatics.ir/article-1-148-en.html}, eprint = {http://ornamentalaquatics.ir/article-1-148-en.pdf}, journal = {Journal of Ornamental Aquatics}, issn = {2423-4575}, eissn = {2423-4575}, year = {2017} }