TY - JOUR T1 - Effect of paprika pepper powder (Capsicum annum) on blood parameters of zebrafish (Danio rerio) TT - اثر پودر فلفل پاپریکا (Capsicum annum) بر فراسنجه‌های خونی گورخر ماهی (Danio rerio) JF - ornamaqu JO - ornamaqu VL - 7 IS - 2 UR - http://ornamentalaquatics.ir/article-1-221-fa.html Y1 - 2020 SP - 29 EP - 37 KW - Zebrafish KW - Pepper KW - Paprika KW - Blood parameters N2 - به منظور بررسی تأثیر پودر فلفل پاپریکا بر فراسنجه‌های خونی گورخر ماهی تعداد 480 قطعه بچه ماهی با وزن اولیه 05/0 گرم و طول کل 71/1 میلی‌متر در یک طرح آزمایشی تصادفی با چهار تیمار و 3 تکرار، بین 12 آکواریوم تقسیم شدند. بدین منظور، جیره‌های آزمایشی با مقادیر صفر (شاهد)، 1 (تیمار 1)، 2 (تیمار 2) و 3 (تیمار 3) درصد پودر پاپریکا تهیه شدند و ماهیان به مدت 56 روز پرورش داده شدند. در پایان دوره پرورش، نتایج نشان داد که اکثر پارامترهای خونی در بین تیمار‌ها فاقد اختلاف معنی‌دار بود (05/0p>) در حالیکه بیشترین تعداد گلبول­های سفید در تیمارهای 2 و 3 نسبت به سایر تیمارها ثبت شد (05/0p<). همچنین شمارش افتراقی لکوسیت‌ها نشان داد بیشترین درصد لنفوسیت و مونوسیت‌ در مقایسه با گروه شاهد در تیمار 2 و 3 درصد مشاهده شد (05/0p<). به طورکلی، تجویز خوراکی پودر فلفل دلمه‌ای به­ویژه در سطح 3 درصد می‌تواند سبب بهبود برخی فراسنجه‌های خونی گورخر ماهی گردد. M3 ER -