:: دوره 2، شماره 1 - ( 1-1394 ) ::
جلد 2 شماره 1 صفحات 16-11 برگشت به فهرست نسخه ها
تجویز خوراکی پودر پیاز (Allium cepa) روی برخی شاخص‏های خونی ماهی قرمز حوض (Carassius auratus)
فریده ریگی ، احمد قرایی ، مصطفی غفاری ، رضا اکرمی*
چکیده:   (4932 مشاهده)

این تحقیق با هدف بررسی تأثیر پودر پیاز خوراکی بر شاخص­های خونی ماهی قرمز حوض طی مدت هشت هفته انجام شد. پودر پیاز در سطوح مختلف0، 5/0، 1 و 5/1 درصد به ازای هر کیلوگرم جیره تجاری بیومار افزوده شد. ماهیان با میانگین وزن اولیه 09/0±16/1 گرم در مخازن توزیع و تا حد سیری تغذیه شدند. در انتهای دوره آزمایش شاخص­های خونی (هموگلوبین، هماتوکریت، تعداد گلبول‏های سفید و قرمز) مورد بررسی قرار گرفتند. نتایج حاکی از افزایش شاخص­های خونی در ماهیان تغذیه شده با پود پیاز بود و به‏طور معنی­داری میزان هماتوکریت در تیمار حاوی 5/0 و 1 درصد پودر پیاز نسبت به گروه شاهد افزایش یافت (05/0P<). در مجموع به نظر می­رسد بهبود مشخصه­های خونی مربوط به ماهیان تغذیه شده با جیره حاوی 5/0 درصد پودر پیاز می­باشد.

واژه‌های کلیدی: پودر پیاز، محرک ایمنی، متغیرهای خونی، ماهی قرمز.
متن کامل [PDF 638 kb]   (1773 دریافت)    
نوع مطالعه: پژوهشي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1394/8/18 | پذیرش: 1394/8/18 | انتشار: 1394/8/18


XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 2، شماره 1 - ( 1-1394 ) برگشت به فهرست نسخه ها