:: دوره 11، شماره 3 - ( 7-1403 ) ::
جلد 11 شماره 3 صفحات 56-47 برگشت به فهرست نسخه ها
مقاله مروری:‌ بررسی تاثیر بهداشت خوراک در آبزیان زینتی
رضا بایی لاشکی ، سید سهیل قائم مقامی*
موسسه آموزش و ترویج کشاورزی سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی
چکیده:   (1209 مشاهده)

تاثیر آلودگی خوراک بر ماهیان زینتی یک موضوع چند وجهی است که شامل کمبودهای تغذیه‌ای، حساسیت به بیماری و تخریب محیط زیست می‌‌شود. ماهی‌‌های زینتی مانند ماهی قرمز و گوپی به کیفیت غذای خود و شرایط آبی حاصله که در آن نگهداری می‌‌شوند، حساس هستند. کیفیت غذای ماهی نه‌تنها برای رشد و نمو ماهی بلکه برای سلامت کلی اکوسیستم های آبی نیز حیاتی است. آلاینده‌های موجود در غذای ماهی می‌‌تواند خطرات سلامتی قابل‌توجهی را برای ماهی‌‌ها به‌دنبال داشته باشد که متعاقباً می‌‌تواند از طریق زنجیره غذایی بر سلامت انسان تأثیر بگذارد. فرمولاسیون خوراک ماهی نقش مهمی در حفظ سلامت این گونه‌‌ها ایفاء می‌‌کند، زیرا رژیم غذایی نامناسب می‌‌تواند منجر به افزایش تولید زباله شود که به‌نوبه خود کیفیت آب را بدتر می‌‌کند. افزایش تقاضا منجر به افزایش تولید و در نتیجه تمرکز بیشتر بر کیفیت و ایمنی خوراک ماهی شده است. نکته مهم دیگر سلامت و بهداشت آب است، زیرا آلودگی آب تهدیدهای قابل‌توجهی برای ماهیان زینتی دارد و بر سلامت، رشد و رفاه کلی آنها تأثیر می‌گذارد. کیفیت آب در آکواریوم‌ها برای بقاء گونه‌‌های ماهیان زینتی بسیار مهم است، چون به طور مستقیم بر پاسخ های فیزیولوژیک و رفتاری آنها تأثیر می‌‌گذارد. عواملی مانند دما، pH، کدورت و وجود عوامل بیماری‌زا شاخص‌های حیاتی هستند که باید برای اطمینان از سلامت این موجودات آبزی به طور موثر پایش و مدیریت شوند. این مقاله تحقیقات کنونی را در مورد آلودگی خوراک ماهیان زینتی ترکیب می‌کند. همچنین منابع، انواع آلاینده‌ها و اثرات آنها را بر سلامت ماهی و پایداری آبزی‌‌پروری برجسته می‌کند. همچنین ادبیات موجود را برای بررسی پیامدهای آلودگی خوراک بر سلامت ماهی، با تمرکز بر انواع آلاینده‌ها، منابع آنها و اثرات بیولوژیک بر ماهی، ترکیب می‌کند. مطالعات مختلف نشان داده است که ترکیب غذایی خوراک شامل سطوح پروتئین، انواع مواد تشکیل‌دهنده و وجود غذاهای زنده، نقش اساسی در سلامت و رشد این گونه‌های ماهی دارد. خوراک با کیفیت بالا نه‌تنها باعث افزایش نرخ رشد بهتر می‌‌شود بلکه نرخ بقاء را نیز افزایش می‌‌دهد که برای پایداری پرورش ماهیان زینتی ضروری است.

واژه‌های کلیدی: بهداشت خوراک، ماهیان زینتی، سلامت، آلودگی
متن کامل [PDF 704 kb]   (217 دریافت)    
نوع مطالعه: كاربردي | موضوع مقاله: تخصصي
دریافت: 1403/6/11 | پذیرش: 1403/7/10 | انتشار: 1403/9/11



XML     Print



بازنشر اطلاعات
Creative Commons License این مقاله تحت شرایط Creative Commons Attribution-NonCommercial 4.0 International License قابل بازنشر است.
دوره 11، شماره 3 - ( 7-1403 ) برگشت به فهرست نسخه ها